Nicholas Sparks-V tvojich očiach

Autor:Nicholas Sparks
Názov knihy:V tvojich očiach
Počet strán:484
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Colin Hancock dostal druhú šancu a je odhodlaný ju využiť. Má za sebou sériu bitiek a násilností, visí nad ním hrozba väzenia, preto je rozhodnutý za každú cenu sa vyhnúť chybnému kroku. Sústreďuje sa výlučne na štúdium pedagogiky a vyhýba sa všetkému, čím si v minulosti ničil život. Zo svojich neuvážených činov si zobral ponaučenie a posledné, čo teraz hľadá, je vážny vzťah.Mladá advokátka Maria Sanchezová, usilovná dcéra mexických imigrantov, je obrazom konvenčného úspechu. Zdalo by sa, že táto atraktívna tmavovlasá kráska s miestom v prestížnej firme vo Wilmingtone má na prvý pohľad bezchybnú profesijnú minulosť. A predsa... Maria má za sebou traumatizujúcu skúsenosť, ktorá ju prinútila spochybniť mnohé z toho, čomu kedysi verila, a vrátiť sa do rodného mesta.Náhodné stretnutie na ceste uprostred daždivej noci zmení život obidvom - Colinovi aj Marii. Keď celkom neočakávane medzi nimi vzplanie láska, nemajú odvahu predstavovať si spoločnú budúcnosť... až do chvíle, kým nevyplávajú na povrch hrozivé pripomienky udalostí z Mariinej minulosti. Séria výhražných incidentov spôsobí chaos v Mariinom živote a obidvaja sú vystavení čoraz ťažším skúškam. Obstoja v nich, alebo zničia krehký vzťah, čo si sotva začali budovať?

Moje dojmy:
Po dlhšom čase som siahla po knihe z pera Nicholasa Sparksa.Jeho príbehy sú úžasne a chytia vás za srdce.Nicholas Sparks je genialný autor.Od prvej strany vás vie vtiahnuť do príbehu.Nečakajte žiaden sladký príbeh z ktorého budete ešte týždeň polepeni,to vôbec.Siahla som po knihe V tvojich očiach ktorá vyšla minulý rok u nás,nedávno vyšla v českom jazyku.Príbeh ma vôbec nesklamal.

Colin Hancock sa v minulosti rad bil,ak spravi jeden nespravny krok dostane sa do väzenia.Od života však dostal druhú šancu a mieni ju využiť.Maria Sanchezová je jeho pravý opak,bola vždy poriadna, dobre sa učila,nema v registrii trestov žiaden priestupok.Oboch,Colina aj Mariu som si obľubila.Colin ma ťažku povahu a miestami sem tam vybuchne ale neni sa čo čudovať keď sa v jeho živote udeje to čo sa udeje.Snaži sa byť lepšim a chce sa svojou minulosťou spraviť hrubu čiaru.Študuje a je cielavedomý.Ako som spominala predtým Maria bola jeho pravý opak.Vždy bola slušna,dobre sa učila a svojej rodine robila len radosť.Je pracovita a inteligentna.V knihe sa zoznamite aj sestrou Marie Serenou a jej rodičmi.Autor im však dava menši priestor čo nieje však negatívum.
Zo začiatku sa vám kniha V tvojich očiach bude zdať ako tipicka Sparksovka postupne však dej začne gradovať.Život Marii sa zmení a dej začína byť napinavý a vy otačate stranku za strankou.Kniha sa číta veľmi rýchlo a bude sa vám aj ťažko odkladať.


V tvojich očiach je romanticki príbeh z nadýchom detektivky a autor tam rieši citlivu temu s ktorou sa v dnešej dobe stretava mnoho žien a veľa krat to bohužiaľ môže skončiť tragicky.Ako to však dopadne v tejto knihe si musíte prečítať.Nicholas Sparks píše jednoducho no pútavo.V tvojich očiach odporúčám.



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Peter Kalva-Dedičstvo

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou