Darcy Coates-Duch domu Ashburnü


Autor:Darcy Coates
Názov knihy:Duch domu Ashbernü
Vydavteľstvo:Dobrovský v edicii Fobos
Počet strán:251

Anotácia:
O tomto domě se šířily podivné zvěsti bezmála sto let. Jeho majitelka, Edith, odmítala nechat kohokoli vstoupit dovnitř a nedaleké městečko navštěvovala jen málokdy. Po její smrti zdědila dům její jediná příbuzná, Adrienne. Vše co má, je jeden kufr, dvacet dolarů a milovaný kocour. Dům je pro ni příležitost, jak začít nový život, kterou si nemůže dovolit odmítnout.

Ačkoli na duchy nevěří, při zkoumání svého nového domova naráží na věci, které v ní vyvolávají neklid. Do tapet na zdech jsou vyryty podivné nápisy, v lese nedaleko domu je ukryt starý hrob a tajuplné portréty v chodbě v prvním patře jakoby sledovaly každý její pohyb.

Jak odhaluje další a další tajemství domu, začíná věřit, že pověsti, které se o něm vyprávějí, mají možná pravdivější jádro, než předpokládala. Budova má chmurnou a děsivou minulost. Adrienne postupně zjišťuje, že o její život usiluje něco hluboce nepřirozeného a děsivě odporného.

Moje dojmy:
Ak patríte medzi čitateľov ktoré radi vyhľadávajú ducharske príbehy tak táto kniha vám určite neunikla.Duch domu Ashburnü sľubuje podľa recenzii ktoré sa nachádzajú na zadnej strane prebalu ducharsku lahôdku po ktorej budete spať pri zapnutej lampe.Ja však medzi týchto ľudí patriť nebudem.Pri čítania tejto knihy som sa bohužiaľ nebala.Žiadna husina ktorú som mala napríklad pri knihe Žiarenie.Bohužiaľ, od knihy som mala asi  príliš vysoké očakávania.

Hlavnou hrdinkou príbehu je mladá Adrienne ktora je vo veľmi zúfalej situácii a dedičstvo v podobe domu jej príde v tom najlepšom čase pretože jej hrozilo že bude bývať na ulici.Zbalí si svojich pár veci,vezme mačku a odchádza žiť do starého sídla.O dome kolujú rôzne  chýry no hlavná hrdinka neverí na duchov a podobne bytosti.Postupom času objavuje vyryte odkazy na stole a iných miestach.Prečo je to tak sa dozviete v knihe. Adrienne mi bolo niekedy ľúto,mala to veľmi ťažke.Nežil jej už nikto takže bola odkazaná sama na seba ale niekedy som si ťukala na čelo čo vyvádza .Mala som chuť nahlas povedať ako pri sledovaní hororu:Bože dievča čo to robiš,prečo tam lezieš.Okrem hlavnej hrdinky sa v knihe vyskytnú  aj iné postavy a vďaka ním bude dej zaujímavý.

Začiatok knihy bol pre mňa boj a mala som problém sa do príbehu naplno ponoriť.Postupne som sa však začítala a už to bolo lepšie.Mám rada príbehy kde sú dejom staré domy ktoré ukrývajú svoje tajomstva.Minusom pre mňa bolo že príbeh nesie prvky ktoré ak mate radi žáner horor už poznáte takže ja som už nejaké veci tušila dopredu.I napriek tomu som rada že som knihu dočítala a nakoniec sa mi aj celkom páčila a ak začínate s týmto žánrom toto by mohla byť fajn voľba.Autorka Darcy Coates píše zaujímavo.Dej ma nádych tajomna a duchovna.I napriek všetkému vám túto knihu odporúčám,nakoniec to nebola až taká katastrofa ako som si myslela.




Komentáre

  1. Niečo mi hovorí, že to asi ani mňa nejako extra nezaujme...
    Ale ono to fakt može byť aj tým, že bol taký obrovský hype okolo tej knihy a tie očakávania sú vtedy asi moc vysoké. Ja to preto ešte asi odložím a pustím sa do čítania neskor.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ty máš tých hororov viac napozeranych ako ja takže asi to vyzerá že budeš mať s touto knihou komplikovaný vzťah :D ale skúsiť môžeš možno budeš z nej nadšená. :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Peter Kalva-Dedičstvo