Miroslava Varáčková-Drž ma,keď padám

Autor:Miroslava Varáčková
Názov knihy:Drž ma,keď padám
Počet strán:197
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Láska, rodina, priatelia. Niekedy je ťažké rozhodnúť sa správne... a tie správne rozhodnutia si vyžadujú najviac odvahy.

Kaťa, Zuzka a Ondro majú už iba otca, no toho v lotérii isto nevyhrali. Ani ako cenu útechy. Pre pijana, gamblera a klamára sú jeho deti na najposlednejšom mieste. Ondro sa s Kaťou snažia, aby malej Zuzke zabezpečili aspoň nutný základ na prežitie, kým pred učiteľmi a sociálkou zahmlievajú, čo sa doma deje. Otcov teror sa zhorší, keď sa na scéne objaví Katin nový objav. Z problémov ich dokáže dostať len pravda. Krutá, bolestivá... ale pravda. Na to však nemá odvahu ani jeden zo súrodencov. Alebo áno? Tento román je kruto realistickou výpoveďou o životoch tínedžerov a ich súrodencoch. Výpoveďou o dobe, v ktorej žijeme, no zakrývame si pred ňou oči. Lebo pozerať sa na svet cez ružové okuliare je naozaj ľahké. To však neplatí pre romány Mirky Varáčkovej.


Moje dojmy:
Drž ma,keď padám je v poradí trinánasta kniha ktorú napísala Mirka Varáčková.Túto utlu knihu budete mať behom pár hodín prečitanú pretože bude nemožne ju odložiť.Príbeh ktorý sa ukrýva v tejto knihe je veľmi smútný no silný a dlho po prečitaní budete nad knihou premyšľať.Témy ktore autorka rieši sú veľmi citlive a bohužiaľ veľa krat sa pred nimi zatvarajú oči.Príbeh vás chytí za srdce a možno aj vďaka nej začnete konať a pomôžete osobe vo vašom okoli.


16 ročná Kaťa by vo svojom veku mala riešiť chalanov,po stene by jej mali visieť plagáty s obľúbenou kapelou no bohužiaľ nič s toho Kaťa nezažíva.Musela rýchlo dospieť a stať sa nahradnou mamou pre svoju mladšiu sestričku Zuzku.Pri tom jej pomáha ešte brat Ondro.Všetci traja majú otca no ten sa ako milujuci otec nesprava.Surodenci poznaju len krik a bitky.Otec sa utapa v alkohole a o svoje deti nejavi žiaden zaujem.Kaťa bola veľmi silna a bolo mi jej veľmi ľuto.Autorka opísala charaktery jednotlivých postáv realisticky čo je plusom.Do jej života vstupi však chlapec.Marek je svetlom v jej temnote ktorej sa nachadza a vďaka nemu aspoň na chviľu zabuda čo sa deje doma.Marek bol skvelý.Stal pri nej nech sa dialo čokoľvek.Rozosmieval ju a bol jej oporou.


Ak ste čítali už nejakú predošlú knihu od autorky tak aj tato bude drsná,surová a autorka to opísala tak ako sa to bohužiaľ v sučastnosti deje.Od prvej strany vás autorka vtihne do príbehu a vyvolá vo vás veľmi veľa emocii.Kniha aj keď je smutna ma momenty kedy vám vyčari úsmev na tvari.Záver knihy ma prekvapil a kľudne by mohlo byť aj pokračovanie.


Drž ma,keď padám je rozhodna kniha ktorú odporúčám.Ak mate chuť si prečítať príbeh zo života, siahnite po tejto knihe.Autorka píše úžasne a píše o témach o ktorých by sa malo viac hovoriť a malo by sa už konečne prestať zatvarať pre nimi oči.Odporúčám

                                                                Za knihu ďakujem samotnej autorke 
                                                                       

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Peter Kalva-Dedičstvo

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou