Michala Ries- 24 dní do Vianoc

 Autor:Michala Ries

Názov knihy:24 dní do Vianoc

Počet strán:444

Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ

Anotácia:

 Nina má dobre platené miesto, skvelé kolegyne a čoskoro ju povýšia. Práca ju však vôbec nenapĺňa. Má perspektívny vzťah so spoľahlivým mužom, ktorý ju má úprimne rád. Ona ho však nemiluje. Čaká ju predĺžený víkend v Paríži, na ktorý sa ani trochu neteší. A na dosah ruky má dokonalý byt, do ktorého sa netúži nasťahovať.

Nechtiac vypočutý rozhovor neznámej dvojice ju prinúti premýšľať nad vlastným životom. Vydesí ju, keď si uvedomí, že osoba, ktorou je dnes, sa na jej niekdajšie ja vlastne ani nepodobá, a rozhodne sa to zmeniť.

Moje dojmy:

Po knihe Celý život(recenziu mám napísanú ale chcela som vám najprv uverejniť túto) som siahla po knihe 24 dní do Vianoc. Táto kniha zvalcovala Instagram v plnej sile. Je ako snehová guľa valiaca sa z kopca. To veľké halo si právom zaslúži, pretože toto je to čo chcete čítať pred sviatkami i počas nich. Takže medovníky do rúry, nastaviť časovač a hor sa do čítania.

Ak niekto dokáže držať krok s Ninou, našou hlavnou hrdinkou tak si zaslúži medailu a obdiv. Pretože táto žena je neriadená strela. Raz je tam a o 5 sekúnd je už niekde inde. Je vtipná, bláznivá ,svojská, ale i citlivá. Počas plnenia úloh ju osud dá dohromady s Dominikom. On je pokojný, ona je tornádo. Dominik bol úžasný a aj keď sú úplné rozdielne povahy chémia medzi nimi len tak horí. Dominika by chcela mať doma asi každá žena je to taká chodiaca dokonalosť. Zaujímavá postava bol aj Dominkov brat Jerguš a keby je ďalší vianočný príbeh o ňom, vôbec sa nenahnevám. V príbehu sa vyskytnú aj postavy ktoré si moje sympatie nezískali a vy budete na tom dosť podobné ako ja.

Tento príbeh nie je len bláznivý ale miestami vás donúti popremýšľať. Ak ste od autorky niečo čítali tak viete že rada mieša emócie rôzneho druhu a pri tejto knihe to nebolo inak. Úsmevné situácie sa miešali s tými smutnými tak ako to v živote chodí. Ako celok to však fungovalo a vznikol s toho príbeh ktorý si rada prečítam aj budúce Vianoce.

Každá kapitola začína vianočnou piesňou čo je zaujímavý a veľmi pekný nápad takže si pri čítani môžete pustiť jednotlivé piesne. 24 dní do Vianoc je o láske v rôznych podobách a o vzťahoch. Pri knihe sa zasmejte (na plné hrdlo takže v autobuse to bude celkom sranda) ale zostane vám aj trošku clivo. Opakujem sa, kniha je povinnosť. Ponúkne síce možno pre niekoho klišé príbeh po ktorom mu vyskočí cukor ale nech, blížia sa Vianoce vtedy je možné všetko. Napríklad povedať tomu susedovi okolo ktorého chodíte pol roka že sa vám páči, vziať si psa z útulku, zmeniť farbu vlasov na ružovo, kúpiť si letenku alebo zmeniť zamestnanie.24 dní do Vianoc odporúčam.




Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Peter Kalva-Dedičstvo

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou