Natali Fox-Katja-Zrodení z mágie

 Autor:Natali Fox

Názov knihy:Katja.Zrodení z mágie

Séria:Prebudená mágia

Počet strán:498

 Anotácia:

Stratila všetko, čo mala. Rodinu, domov... Ale najväčšie obety ešte len mali prísť.
Mágiu, ktorá sa v nej prebudila, nedokáže kontrolovať a tak je nútená opustiť útočisko vo Východných lesoch a vyhľadať čarodejníka z Južných ostrovov. Ten by podľa všetkého mal byť jej učiteľom a zároveň jedinou možnosťou, ako sa vyslobodiť zo zložitej situácie a dostať sa k bájnym Vedánom, o ktorých počula iba z Branildinho rozprávania.
Medzitým kráľovná Aria pustoší Katjinu krajinu a berie si všetko, čo si zmyslí. Likviduje ženy a opantáva mužov, rozpútava bitky na hraniciach medzi Trésiou a Zodanom, a očividne čosi hľadá aj na severe v Aluvérii.
Aj Argosova situácia je vážna. Hľadaný ako vlastizradca nájde na krátky čas ochranu v Zodane. Neustále sa však túži vrátiť späť domov a svoj problém riešiť tam, kde vznikol. Kým Katjine kroky smerujú na juh, Argosove zase na sever.
Jeden druhému sa vzďaľujú, avšak... Aj keď si každý kráča svojou cestou, oboch niečo spája. Už dávno sú predurčení na to, aby vystúpili z tieňa pochybností a chopili sa moci, ktorá prekračuje všetko, čo doteraz poznali. Minulosť sa stane súčasnosťou, ktorej budú musieť čeliť.

Moje dojmy:

Stal sa zázrak a mám tu pre vás recenziu. 13 marca 2022 som pre vás uverejnila recenziu na prvý diel a dnes som si prečítala už druhý ktorý nesie názov Katja-Zrodení z mágie. Natali Fox je veľmi talentovaná autorka a jej fantázia je obrovská a to vám dokáže týmto dielom. 

Do príbehu vstupujú aj nové postavy napríklad čarodejník Svarog ktorý ma musel presvedčiť o svojich dobrých úmysloch :D okrem postáv ktoré sú (svojim spôsobom) ľudia sa v príbehu objavia aj  magické bytosti napríklad permonici. S príchodom nových postáv dostaneme mnoho odpovedi aby sa následne vyrojili nové otázky. Musím však napísať že v tomto príbehu mi miestami svojím správaním liezla na nervy samotná Katja. Jej tvrdohlavosť sa nie vždy prejavila vtedy keď to bolo potrebné a keby môžem skočím do príbehu a zhúknem na ňu nech sa spamätá.  

Kniha je plná aj po emočnej stránke.Silné slovo tu má priateľstvo medzi postavami. Romantická linka je trochu v úzadii ale prekvapivo mi to nevadilo.Štýl písania autorky sa tiež zmenil. Nebol zlý ani počas prvého dielu no tu cítiť že autorka je už trochu inde ako pri prvej časti. Mágia,tajomstvá, súboje všetko toto tu nájdete a všetko sa to skvelo mieša.Svet ktorý autorka vymyslela je zaujímavý a originálny . Kniha má skoro 500 strán ale nemusíte sa obávať nejakej nudnej vaty. Dej postupne graduje a na každej strane sa niečo deje.Ani tu nechýbajú ilustrácie ktoré dodajú príbehu na zaujímavosti, Záver bol čistý infarkt. Prečítajte si tento diel a zistíte sami. Katja-zrodení z mágie odporúčam.

                                   Ďakujem ešte raz samotnej autorke za poslanie knihy.Veľmi si to vážim


 

                                                               




Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Peter Kalva-Dedičstvo

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou