Miroslava Varáčková-Grafitové dievča

Autor:Miroslava Varáčková
Názov knihy:Grafitové dievča
Počet strán:181
Vydavateľstvo:Slovart

Anotácia:
Táňa kráča v ústrety bezútešnej budúcnosti - doštudovať s odretými ušami, nájsť si najpodradnejšiu prácu v meste a dúfať, že ju už nechytia policajti.

Táňa to v živote nemá ľahké. Doma ju čaká len matka alkoholička, ktorá jej nedokáže dať ani pár drobných na jedlo, nieto ešte na niečo iné, bez čoho si žiadna sedemnásťročná baba nedokáže predstaviť svoj život. Z reality uniká len s kamošom Britvom pri drobných krádežiach. Keď ju osloví fotograf Ben, Táňa nadobudne pocit, že po rokoch trápenia a súženia, jej bude konečne dopriate to dobré v živote. No vzťah založený na neúprimnosti a faloši nemôže vydržať. A nešťastie nikdy neprichádza osamote.

Miroslava Varáčková vytvorila vo svojom najnovšom románe opäť nezabudnuteľnú hrdinku, ktorá sa v krutej slovenskej realite nebojí postaviť predurčenému osudu, chytiť život do vlastných rúk a pokúsiť sa vybudovať si svetlejšiu budúcnosť. Ponorte sa do trpko-sladkého románu, o ktorom budete premýšľať ešte dlho po dočítaní.

Čiastočne komiksový román.

Moje dojmy:
jej príbehy sú veľmi silne.Hlavne hrdinky nie sú žiadne dievčatka ktoré majú všetko,prave naopak.Veľa krat museli pocitiť bolesť zo strany človeka ktorý ich mal chraniť.Grafitové dievča je v poradi už dvanásta kniha ktorú napísala Mirka Varáčková a ani tentoraz to nebude inak a hlavna hrdinka Táňa ma život ktorý nie je vôbec ľahky.Aj keď tieto príbehy sú skór pre mladšie čitateľky,na každú knihu od autorky sa veľmi teším a ani v prípade tejto knihy to nebolo inak.Mirka píše veľmi pútavo a kedže tato kniha je veľmi tenka tak ju budete mať aj veľmi rýchlo prečitanú.Autorka napísala realisticky príbeh čo sa môže diať aj vo vašom okoli a vy o tom ani neviete.Možno dôvod prečo vaša spolužiačka,suseda nechodí veľmi do školy je presne taký isty aký mala nato Taňa.

Taňa by vo svojom veku mala riešiť chalanov,kozmetiku a podobne veci.Bohužiaľ toto nie je možne kedže Taňa žije s matkou ktorá nie je schopna postarať sa o dceru a o seba.Taňa nemá inú možnosť len si sama zarobť nato aby neprišli o byt a aby mali čo jesť(teda skôr aby mala Taňa čo jesť).Hlavna hrdinka bola veľmi silna.Dúfala a verila že mama raz vstane z gauča a niečo sa konečne zmení.Aj keď sa možno nájde mnoho čiateľov ktorý nebudu súhlasiť s tým že Taňa kradne ja som ju chápala a bolo mi jej veľmi ľuto.Do jej života však vstupi aj láska a pri jednom stretnuti stretne Bena.Taňa neverí že môže byť štastná a keď snivala o Benovi,o ich spoločnej buducnosti miestami som mala pocit že je trošku naivna.Zaujimavou postavou bola aj Britva ktorý bol skvelý kamarat a pri Taňi stal nech sa dialo čokoľvek.


Grafitové dievča je zaujímava kniha,čiastočne je to aj komix vďaka čomu je príbeh zaujímavý a viac sa ponorite do príbehu.Tato kniha ma veľmi bavila a rozhodne vám ju odporúčám.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Peter Kalva-Dedičstvo