Monika Wurm-Slzy predaných dievčat

Autor:Monika Wurm
Názov knihy Slzy predaných dievčat
Počet strán:381
Vydavateľstvo:Motýľ

Anotácia:
Zdanlivo pokojný život chudobnej polosiroty Malaye z filipínskeho mesta Manila prevráti na ruby spleť tvrdých rán, ktoré jej uštedrí osud: otec-alkoholik ju predáva mafii, ktorá obchoduje s bielym mäsom, a to iba niekoľko dní po tom, ako ju brutálne znásilnil jej nápadník.
Úbohé 16-ročné dievča potom spolu s inými rovesníčkami prepašujú za katastrofálnych podmienok do Dubaja - mesta snov, v ktorom ju vydražia ako luxusnú spoločníčku. Po smrti prvého pána Malayu osud nečakane zaveje do rúk iného muža. Dokáže si zlatooká dievčina získať srdce svojho nového pána, atraktívneho horkokrvného lekára?
Aký osud očakáva Malayu v krajine nekonečných možností a zdanlivého bohatstva?
Ako sa popasuje s vlastnou zbierkou jaziev?
Tlejúca vášeň a erotické iskrenie v detailne spracovaných opisoch dodávajú knihe silný náboj.

Moje dojmy:
Slovenská autorka Monika Wurm ktorá momentálne žije vo Viedni sa do povedomia čitateľov dostala knihou Slzy predaných dievčat. V ten istý rok jej vyšla aj druha kniha Pakistanská princezná. Moju pozornosť si získala knihou Rockove Tango ktoré vyšlo minulý rok. Kniha ma príjemné prekvapila. Autorka píše skvelo a koniec knihy...to si musíte jednoducho prečítať. Napísanie ku knihe Slzy predaných dievčat ju inšpirovalo stretnutie v Dubaji s Filipínskym dievčaťom ktoré tak isto ako naša hrdinka nemala ľahkí život. Slzy predaných dievčat je veľmi silný príbeh. Každý deň,dokonca hodinu alebo minútu dievčatá po celom svete sú predané do cudziny,preč od rodiny. Niektoré su pomocne sily v domácnosti,iné bohužiaľ také šťastie nemajú.

Hlavnou hrdinkou príbehu je mladučká iba 16 ročná Malaya ktorá žije na Filipínach,neskôr sa dostava do Dubaja. Malaya bola veľmi silná a to čo si prežila by položilo každého i toho najsilnejšieho človeka. Malaya to od malička nemala ľahké. Jej cesta bude veľmi trnista,plná jaziev nielen na rukach ale i na duši a či nakoniec nájde šťastie po tom všetkom zlom,bolestivom ba až brutálnom si prečítajte v knihe. V tomto príbehu vystupuje mnoho postav a každá ma v živote tohto mladučkého dievčatá svoj vyznám.
Od prvej strany vás autorka vťahuje do tohto príbehu. Po cely čas mate pocit že sa nachádzate pri samotnej hrdinke a prežívajte s nou všetky radosti pri ktorých si v duchu poviete:Konečne je šťastná ,všetky bolesti a dúfate že koniec bude v prospech Malaye a všetko dopadne dobre.

Slzy predaných dievčat je silný príbeh na ktorý budete ešte dlho po prečítaní premýšľať. I napriek tomu že v knihe bolo par miest ktoré ma bavili menej ,neľutujem prečítanie tejto knihy. Slzy predaných dievčat je prvotina tejto autorky a rozhodne sa jej vydarila. Príbeh je plný emócii. Počas čítania budete plakať,hnevať sa ale hlavne držať palce Malaye. Odporučam.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou

Peter Kalva-Dedičstvo