Hanni Münzerová-Medová smrť

Autor:Hanni Münzerová
Názov knihy:Medová smrť
Počet strán:382
Vydavateľstvo:Motýľ

Anotácia:
Čo sa stane, keď začnete rozpletať tie najtemnejšie rodinné tajomstvá?
Keď sa mladá Američanka Felicity vyberie hľadať svoju matku do Ríma, narazí pritom na mučivé dávne tajomstvo vlastnej rodiny.
Pátranie ju postupne privádza k najtemnejšej kapitole celého ľudstva. Odhaľuje dramatický osud vlastnej prababky, slávnej opernej speváčky Elisabeth Malpranovej, aj jej dcéry Deborah.
V príbehu s tematikou druhej svetovej vojny sa trpezlivo rozpletá pavučina lásky, viny a hriechu, ktorá siaha až do súčasnosti a dotýka sa aj života zvedavej Felicity.
Ako ďaleko bola ochotná zájsť matka, aby zachránila svoje deti?
Ako ďaleko zájde dcéra, aby pomstila svojho otca?
A ako môže hlboká, zničujúca láska pretrvať celé generácie a vyliečiť staré rany?
Medová smrť je vzrušujúce čítanie o tom, ako dokázali kruté historické udalosti ovplyvniť až štyri generácie žien jednej rodiny v rôznych časových obdobiach z pera úspešnej nemeckej autorky.

Moje dojmy:
Počas prechádzania po kníhkupectve vám určite do oči padla kniha Medová smrť. Krásna obálka laka vziať knihu do rúk a začítať sa. Príbeh ktorý vytvorila nemecká autorka Hanni Münzerová vás chytí za srdce a dlho po prečítaní budete nad príbehom premýšľať. Autorka nám na 382 stranách vyrozprávala životný príbeh slávnej sopranistky Elisabeth Malpranovej a jej dcéry Deborah a zároveň aj príbeh Marthy a jej dcéry Felicty. Príbehy vám zo začiatku nebudú dávať veľkí súvis,na konci však všetko do seba zapadne. Život sopranistky Elisabeth a jej dcéry bol plný hudby no i bolesti a nadeje že všetko dopadne dobre. Ako príbeh týchto štyroch žien nakoniec skonči sa dozviete keď si prečítate túto knihu.


Príbeh sa odohráva najprv súčastnosti keď zmizne Martha,matka Felicty a následnom zistení že sa nachádza v Ríme odchádza Felicity za svojou matkou.Nič nebude také ako predtým. Felicity som si obľúbila tak isto ako jej matku. Felicty a Martha sú v pozadí príbehu a autorka dala väčší priestor Elisabeth a Deborah,neberte to však ako negatívum. Elisabeth bola veľmi zvláštna. Bola tak trochu snilek. Udalosti ktoré sa stali ju však zmenili. Elisabeth bola silná a milujúca matka. Pre svoje deti bola schopná spraviť čokoľvek. Osud sa s Eisabeth kruto zahral,no i napriek tomu neprestavala dúfať. Deborah tiež prešla obrovskou zmenou. Od naivného dievčatka až po silnú ženu ktorá slovíčko vzdať sa nepoznala.S vedľajších postav som si obľúbila Marllene.
Medová smrť je príbeh plný emócii rôzneho druhu. V knihe sa prelína minulosť z obdobia druhej svetovej vojny a súčasnosť. Od prvej strany vás autorka vťahuje do príbehu a vy mate pocit že stojíte či pri Deborah alebo Elizabeth a prežívate s nimi všetky,starosti i radosti. Každodenný boj o prežitie. Autorka Hanni Münzerová opísala na stranách nielen príbeh našich štyroch hrdiniek ale v pozadí bol aj príbehy ľudí ktorých vojna pripravila o domov a rodinu a boli odvezený do koncentračných táborov.

Medová smrť je kniha ktorú by ste si mali prečítať. Autorka píše pútavo a kniha sa vám bude ťažko odkladať. Medovú smrť odporúčam.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Peter Kalva-Dedičstvo

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou