Paullina Simonsová-Taťána a Alexandr

Autor:Paullina Simonsová
Názov knihy:Taťana a Alexandr
Séria:Měděný jezdec
Počet strán:408
Vydavateľstvo:Ikar

Anotácia:
Rok 1943. New York. Město nových nadějí, tisíce kilometrů vzdálené od válkou zmítané Evropy i rodného Leningradu. Město, do něhož Taťána přijela začít nový život a kde se narodilo její dítě - Alexandrův syn. Jenomže ani oceán nedokáže Taťanu oddělit od stínů minulosti a z nejistého pocitu, že je její manžel stále naživu, se stává jistota i posedlost. Mezitím se v ruinách Starého světa Alexandr ze všech sil snaží uniknout všudypřítomné smrti. Ví, že proti němu stojí nejen nacistický nepřítel, ale i vražedné soukolí Stalinova režimu. Kupředu ho žene jediná myšlenka - ještě jednou se setkat s Taťánou.

Moje dojmy:
Měděný jezdec si ziskal mnoho čitateľov a takisto aj pokračovanie Taťana a Alexandr.V príbehu sa bude prelinať minulosť a sučastnosť čo mám v knihach veľmi rada tu som sa však miestami už trošku nudila.Autorka sa vracala k tomu čo sme zažili v prvej časti a to mi prišlo už trošku nudne.Alexandr to nemal vôbec ľahke,autorka nám vyrozpravala aj príbeh jeho rodičov,prve stretnutie s Dimitrjim,potom s Dašou a nakoniec s Taňou.Ak ste čítali prvý diel,prečitajte si aj tento je trošku iný ale rozhodne stojí za prečítanie.

Alexandr ma zvlašnu povahu.Vojna zanechala na jeho duši stopy,je prchky a vybušný no na druhej strane je to milujuci muž a pre Taťanu by spravil posledne a ak bude treba položi za ňu a svojho syna život.Taťana sa zmenila,vojna a život ju zmenil.Už nie je to dievčatko ktoré sme poznali v prvom diely.Je milujuca matka a pre svojho syna by spravila prve aj posledne.Tato kniha je plna emocii rôzneho druhu.Autorka opisala realisticky pocity Alexandra i Taťany a a po celý čas mate pocit že sa nachadzte samotnom príbehu a ste na mieste Taťany a Alexandra.

Láska medzi Taťanou a Alexandrom bola silna a aj keď ich delila dialka zostali si verní.Dej postupne graduje a keď som zabojovala zo začiatkom,potom so napäto otačala stránky v knihe.Paullina Simonsova ma pútavy štyl písania a vie vás vtiahnuť do príbehu.Kniha je vyrozpravana z pohľadu Taťany ktorá žije v New Yorku a Alexandra ktorý bojuje na bojisku o svoj život a dúfa že sa raz stretne so svojou životnou láskou a všetko bude už len dobre.Teším sa na treti diel,túto knihu odporúčám.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Peter Kalva-Dedičstvo

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou