Diana Gabaldon-Mořeplavec

Autor:Diana Gabaldon
Názov knihy:Mořeplavec
Séria:Cizinka
Počet strán:1141
Vydavateľstvo:Omega

Anotácia:
K vášnivému setkání Claire s Randallem došlo již dávno. Před dvaceti lety cestovala Claire zpět v čase do 18. století a do náruče galantního Skota jménem Jamie Fraser. Pak se vrátila do svého století, aby porodila jeho dítě. Věřila, že v tragické bitvě u Cullodenu zahynul. Přesto na něj nikdy nezapomněla, A její tělo po něm ve snech stále touží.Pak Claire zjistí, že Jamie přežil. Vrací se k němu a je odhodlaná zůstat s ním v jeho době. Claire si musí zvolit svůj osud a najít odvahu čelit vášni a bolesti, které ji čekají. A také životu nebezpečným intrikám rozpoutaným v rozděleném Skotsku. Čeká ji nebezpečná cesta do neznáma, která navždy zpečetí, nebo definitivně zničí jejich lásku.

Moje dojmy:
Séria Cizinka aj vďaka seriálu je medzi čitateľmi veľmi obľubení.Ja osobne nie som táka uhranutá z tejto série ako ostatný a čo sa týka serialu tam som zatiaľ len pri 1 serii.Knihy sú fajn,sú napínave,dobrodružné a romanticke.Aj keď tieto knihy nepatria medzi moje obľubené chcem vedieť ako to nakoniec všetko skonči a autorka Diana Gabaldon píše zaujímavo a vždy to skončí tak že mám chuť utekať do knihkupectva.Minuly rok som si na meniny kúpila tretí diel ktorý nesie názov Mořeplavec ale ako to u mňa býva ku knihe som sa dostala len teraz .Po pravde desilo ma tých 1141 strán.Na konci som mala problém už knihu držať v ruke aby som si pri mojej šikovnosti náhodou s ňou neubližila.V prvom a druhom diely sa vyskitlo pár miest kde som sa trochu nudila.V tomto dieli a sa mi nič také nestalo.Kniha je veľmi rozsiahla čo niekoho môže odrádzať no vedzte že vás čaká príbeh plný akcie,zvratov,intrig a prekvapivých momentov.Nudiť sa rozhodnete nebudete.


Prešlo dvadsať rokov odvtedy čo Claire videla Jamieho.Zostala jej len Brianna ,živa spomienka na Jamieho a na to že to čo zažila bola skutočnosť.Vratila sa do svojho storočia a žila ďalej svoj život.Claire však zisti že Jamie žil,neumrel tak ako si myslela a bola o tom presvdčená preto sa rozhodne vratiť.Každý človek sa mení,menia ho okolnosti,ľudia a situacie.Dokaže Claire a Jamie nájsť po tých dlhých rokoch k sebe cestu? je možnosť že Jamie patrí dávno už inej a na Claire už dávno zabudol.Má cenu obetovať všetko a ísť znova do neznáma? Claire a Jamie sú už iný ako v Vážke v jantaru.Jamie je dobrý chlap,rád pômože a prave jeho dobracka povaha mu neraz spôsobila problém.Jamie už nie je chlapec.Aj Claire sa zmenila.Už mi dokonca neliezla tak na nervy ako predošlých dieloch.Bola silná a milujuca matka,ktorá by pre dcéru spravila prvé aj posledné.V tomto príbehu sa objavia aj nové postavy ktoré zamotajú dej ešte viac a vďaka ním nás čaká mnoho zvratov a prekvapení.
V knihe sa prelína minulosť a súčasnosť.Dozvieme sa ako žili ďalej bez seba Claire a Jamie.Čo zažili,s čím sa museli zmieriť a vysporiadať a aké prekážky museli prekonať.Obaja Jamie i Claire budu musieť v tomto diely veľa obetovať.Osud im obom doprial veľa radosti i bolesti.Diana Gabaldon píše pútavo.Od začiatku vás vtiahne do príbehu.Počas čítania sa ocitneme v Škotsku,Edinburghu,Karibiku a nakoniec v Amerike kde sa bude odohravať štvrý diel na ktorý sa veľmi teším.Mořeplavec ma prijemne prekvapil.Ak ste túto sériu nečítali tak vám odporúčám.Tento diel sa vydaril a teším sa na Bubný podzimu.Odporúčám



Komentáre

  1. tak ja knihy i serial uplne zeru.... a to tak nesnasim romantiku :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som sa na seriály zasekla na prvej serii. Knihy sa mi páčia viac,ale ja milujem romantiku pre zmenu :D takže nie je o čom.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou

Peter Kalva-Dedičstvo