Knižné tipy na knihy ktoré ešte len vyjdu

Minulý víkend som vám sľúbila článok o knihách ktoré majú vyjsť ešte do konca roka.Nakoniec s toho nič nebolo lebo nebol čas a priznám sa bez nátlaku ani nálada.Som však rada že som počkala pretože včera som náhodne objavila jednu knihu ktorá podľa anotácie vyzerá fakt super.

Nie sú tu všetky knihy ktoré chcem,napríklad Baja Dolce ešte nezverejnila obálku na tretí diel Placebo takže tu vám neukážem ale ostatné ktoré tu mám môžu zaujať a možno vám dám tip na skvelú knihu.

Prvá kniha je Komisař.Prokurátor od poľskej autorky Pauliny Swíst je skvelý.Kombinacia akcie,drámy a erotiky je to čo ma baví.Druhý diel nesie názov Komisař a podľa anotácie to vyzerá opäť na skvelý príbeh.
Anotácia:
Zuzanna Kadziewiczová žije jako ve slonovinové věži. Milující otec – byznysmen – svou jedinou dcerušku finančně zajistil. Zuzanna sice pracuje jako pedagožka, ale nedělá to kvůli penězům. Prostě jen velmi ráda pomáhá dětem. V jejím světě odtrženém od skutečnosti se jednoho dne objevuje muž. Radosław je vzdělaný, mužný, atraktivní, dobře vychovaný a bohatý. Dokáže trávit večery v divadle stejně jako trpělivě radit při nákupech v buticích. Navíc se po pěti týdnech známosti ukáže, že je to džentlmen i v posteli. Jednoduše ideální chlap. Tento vysněný muž však bohužel pracuje u policie. Je to komisař Radosław Wyrwa – specialista na tajné akce. Zuzanna je pro něj pouhou loutkou, která má posloužit jako prostředník k tomu, aby pronikl do nekalých kšeftů jejího otce. Antoni Kadziewicz totiž sice budí dojem uznávaného byznysmena, ale ve skutečnosti dováží z Ukrajiny dívky na práci ve veřejných domech. Je zadlužený a vydíraný ukrajinskými mafiány a nedokáže se z té špíny vyhrabat. Určitou šancí může být spolupráce s prokurátorem Łukaszem Zimnickým. Ten mu představuje svůj plán. A Kadziewicz ve strachu, že dostane doživotí, kývne a stává se práskačem.



Druhá kniha je Kde sa les dotýka hviezd.Včera večer som náhodne objavila túto knihu a povedala som si že ju musím mať.Na obálke je napísane že je to moderná veezia Dcéru snehu.Tú som čítala už dávno ale bola skvela a ja dúfam že bude aj táto kniha.Inak ta obálka ne neskutočná a ja som zvedavá ako bude vyzerať naživo.
Anotácia:
Joanna si v rámci vedeckého výskumu prenajme chatu v horách, aby pozorovala hniezdenie vtákov. Jedného dňa sa pri chate objaví bosé dievčatko v pyžamku, ktoré tvrdí, že prišlo z hviezdy. Prítomnosť dievčatka Joane načisto zmení život a nesmierne ho obohatí. Tento krehký a neuveriteľne ľudský príbeh nám pripomenie, aby sme sa občas zahľadeli na hviezdy a vpustili ich žiarivé svetlo do našich životov.










Tretia kniha je To,čo nás spaja.Mirka Varačková je úspešná slovenská autorka pišúca pre mladež.Jej knihy zbožňujem takže túto knihu si rozhodne nenechám ujsť.
Anotácia:
Stredoškoláčka Lucia má takmer bezstarostný život. Jediné, čo jej chýba, je mama. Zmizla pred rokmi a nikto nevie kam. Kým Lucia stále verí v zázrak, otec by najradšej zabudol a robí všetko pre to, aby zabudla aj ona. Lucia sa voči jeho postoju tvrdohlavo búri, osamelosť lieči chlapčenskými bozkami, klame a robí hlúposti. Nečakané pochopenie nájde u Ondreja, ktorého iba nedávno spoznala a s ktorým ju spája viac ako iba tetovania. Obyčajný začiatok krehkého kamarátstva vyústi do vzťahu, na ktorý nie je pripravený ani jeden z nich. Pre Ondreja znamená veľký otáznik a pre Luciu trojbodku, za ktorou vidí nádej. Zvládnu to?







Štvrtá kniha je Kým nás pravda nerozdelí.Toto je čerstvá novinka.Autorka len dnes uverejnila obálku a anotáciu a ja sa teším na ďalší príbeh od Emily D.Beňovej.Neviem kde autorka chodí na tie obálky ale ako pri predošlej knihe Navždy tvojou aj táto sa mi veľmi páči.
Anotácia:
Predstavte si, že dostanete od života novú šancu.
Čo urobíte?
Siahnete po nej alebo ju kvôli strachu necháte uniknúť pomedzi prsty?

Norrin je... zlodejka. Dievča, ktoré denne kradne, aby prežilo. Jediné, čo si praje, je vyslobodiť sa z tyranie vlastného strýka, ktorý je všetko možné, len nie vzorný ujo. A zrazu sa jej sny stanú skutočnosťou. Má možnosť začať nový život, na novom mieste, s novou identitou a po boku muža, ktorý sa na prvý pohľad javí ako jediná záchrana.
Lenže čo ak zdanie v tomto prípade klame? Môže mu veriť?
A čo ak nemá na výber, ak chce prežiť?








Piata kniha je Nesnášim ťě.Od Penelope Ward som ešte nič nečítala ale mám to v plane lebo tento mesiac u Baronetu vychádza jedna jej kniha ktorá znie zaujímavo.Vi Keelend je u mňa tohtoročný objav a zatiaľ som čítala len jednu knihu ale plánujem to napraviť pretože Vi píše fakt super.
Anotácia:
Všechno to začalo záhadným modrým vzkazem všitým do svatebních šatů.
Něco modrého.
Vydala jsem se do luxusního butiku prodat své vlastní svatební šaty. Tam jsem zase našla „něco starého“, co patřívalo jiné nevěstě.
Do podšívky nádherných šatů s motivem ptačích per tam byla všita ta nejkrásnější zpráva, co jsem kdy četla: Děkuju ti, že jsi mi splnila všechny moje sny.
Na modré papírové cedulce bylo vyraženo jméno Reed Eastwood. Očividně to byl ten nejromantičtější muž, jaký kdy žil. Rovněž jsem zjistila, že je to ten nejnádhernější muž na světě. Kdyby jen moje fantazírování o pravé lásce tady skončilo. Později jsem totiž o tom zamilovaném pánovi zjistila ještě další věci.
Je arogantní, cynický a má nesmyslné požadavky. Vím, o čem mluvím. Vlivem nečekaného zvratu osudu je z něj můj nový šéf. To mě ale nezastaví, abych odhalila příběh, jenž se za tím milostným vzkazem skrývá. Milostným vzkazem, po němž spolu nežili šťastně až do smrti…
Ten příběh se však nedá srovnat s tím naším, každým dnem zajímavějším, něžnějším a víc sexy než cokoliv, co bych si kdy dokázala představit.
Něco nového.
Nemám ale nejmenší tušení, jak to skončí…

Šiesta kniha je Paměť kostí.Túto jeseň budem asi tráviť hlavne s Dianou Gabaldon pretože z jej knihami mám obrovský sklz a zatiaľ som čítala len tri diely.Očakávam hlavne u tejto knihy že to bude tehla s ktorou som schopná si ublížiť.
Anotácia:
Jamie Fraser, bývalý Jakobín a rebel, ví, že americké povstání přináší tři jistoty: Američané vyhrají, boj na straně vítězů není zárukou přežití a raději zemře, než aby se postavil se zbraní v ruce svému nemanželskému synovi – mladému poručíkovi britské armády. Claire také ví, že Američané vyhrají, ale už ne to, za jakou cenu.

Mezitím, v relativním klidu dvacátého století, se jejich dcera Brianna s manželem Rogerem MacKenziem usadili ve starém skotském domě, kde se před dvěma staletími odehrávalo drama jejích rodičů. Nalézají zde Claiřiny dopisy. Křehké stránky odhalují její lásku k Jamiemu. Budoucnost rodiny MacKenzie na vysočině je záhadně, neodvratitelná a těsně spjatá s válkou v amerických koloniích.




Siedma kniha je Harry Potter a Ohnivý pohár.Dočkali sme sa a vyjde aj ilustrované vydanie štvrtého dielu.Toto je česká obálka ale vykutrala som aj slovensku len to zatiaľ nemalo obálku ale asi bude takáto ista.Čo napísať k tejto knihe?Harry Potter je láska a ak mi to Diana Gabaldon a ďalších 30 a viac(bodaj by ich bolo len 30) neprečítaných kníh dovolí chcela by som si znova prečítať Harryho Pottera.
Anotácia:
„Úlohy budú tri, rozložené na obdobie celého školského roka, a preveria reprezentantov po rôznych stránkach – ich čarodejnícku zručnosť, odvahu, dôvtip a, pravdaže, ich schopnosť zvládnuť nebezpečenstvo.“

Od chvíle, ako sa na oblohe nad Svetovým pohárom v metlobale zjaví Temné znamenie, Harrymu hrozí nebezpečenstvo. Ohnivá čaša ho vyberie ako reprezentanta Rokfortu v legendárnom Trojčarodejníckom turnaji. Čakajú ho náročné úlohy, ktoré preveria čarodejnícke schopnosti a odvahu aj tých najvýnimočnejších čarodejníkov – už v prvej sa Harry ocitne zoči-voči uhorskému chvostorožcovi. Tento turnaj je však pre Harryho iba predohrou k oveľa nebezpečnejšej skúške sily. V hmlách Little Hangletonu, kde ležia hroby predkov Toma Riddla, vrie najčernejšia mágia...

Osma kniha je Vicious.Netušila som že táto kniha vyjde,až keď som kutrala a kutrala a našla som a povedala som si:Och Baronet chceš aby som vyhlásila Bankrot.Túto knihu tiež musím mať.
Anotácia:
Emilia
Říká se, že láska a nenávist jsou stejné pocity, jen zrozené za jiných okolností. Je to pravda. Muž, který ke mně přichází v mých snech, mě taky pronásleduje v mých nočních můrách. Je to vynikající právník. Prohnaný zločinec. Neodolatelný lhář.
Před deseti lety mě donutil utéct z malého města, kde jsme žili. Teď si pro mě přišel do New Yorku a neodejde, dokud nepůjdu s ním.
Vicious
Je to hladovějící umělkyně. Krásná a pomíjivá jako třešňový květ. Před deseti lety vtrhla do mého života a všechno obrátila vzhůru nohama.
Emilia LeBlancová je totálně mimo můj dosah. Je to totiž bývalá přítelkyně mého nejlepšího kamaráda. Žena, která zná moje nejtemnější tajemství. To by mělo stačit, abych se za ní přestal honit. Ale nestačí. Jenže ona mě nenávidí…
  









Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Peter Kalva-Dedičstvo