Wishlist-September

Po veľmi dlhom čase tu mám pre vás wishlist a chcem vám ukázať 7 kníh ktoré podľa mňa stoja za to.Opäť je to z každého žánru niečo.

Prvá kniha je Padlé mesto, je to druhý diel série Zláta klec.Prvý diel bol skvelý a ja som ho odporúčala všade kde to bolo možné.Kniha je síce skôr pre tindžerov no môže zaujať svojím originálnym príbehom aj dospelých čitateľov.
Anotácia:
Plán Hadleyových zůstat během nucených prací spolu utržil značné trhliny. Luke je ve vězení za vraždu, kterou nespáchal. Abi utekla, aby bratra osvobodila a prokázala jeho nevinu dřív, než ho magie zničí. Silyen Jardin se snaží ovládnout prastaré magické schopnosti, zatímco jeho rodina intrikuje a pokouší se zvládnout rostoucí nepokoje. Ulice Londýna začíná barvit krev, nastávají temné časy. Svoboda a vědění mají velkou cenu. Kdo ale bude splácet účty?










Druhá kniha je Ukrýta. Podľa anotácie to vyzerá na fakt super príbeh.Po sladkých knihách mi prichádza obdobie thrillerov a detektiviek ktoré milujem a aj keď tu mám pár kúskov ktoré čakajú na prečítanie novým sa nebránim veď si musím spraviť zásobu aj na zimu.
Anotácia:
Skupina teenegerů se vydá na noc kempovat do lesa. Jsou mladí, oblíbení, budoucnost mají před sebou…

Aurora Jacksonová je štěstím bez sebe, že se k nim může přidat. Večer začíná jako každý jiný — pití, tanec, rvačka, líbání. Někteří se po dvojicích vytrácejí do lesa, jiní zůstávají sami se zlomeným srdcem. Ale ráno není Aurora, nejmladší členka skupiny, k nalezení. Její přátelé tvrdí, že když ji naposledy viděli, byla v pořádku a chystala se jít spát…

O třicet let později je nalezeno tělo. Inspektor Jonah Sheens už ale tuší, co na něj v lese čeká: Aurora Jacksonová se konečně našla. V roce 1983 se Sheens účastnil pátrání a místní mládež znal osobně — včetně Aurory. Nyní je odhodlaný konečně odhalit pravdu. Vyšetřování zavede bývalé členy party zpátky do lesa, kde jsou opět konfrontováni s událostmi oné osudné noci, kdy jedna z nich zemřela a ostatní se nenávratně změnili. Všichni tvrdí, že jsou nevinní, jenže o místě, kde byla Aurora nalezena, věděli jen oni…


Tretia kniha je Rekviem pre anjela.Michaela Ella Hajduková je úžasná autorka a som nesmierne rada že som dala jej knihe Dorianova Kliatba šancu pretože tak by mi unikla skvelá slovenská autorka.Milujem jej knihu Draculová žena ale i ostatné určite stoja za to aby ste si ich prečítali.Táto kniha bude iní ako jej posledná Zlatovlasska a ja sa na ňu veľmi teším.

Anotácia:

Arienne Rossettiová, známa speváčka, mala byť pre violončelového mága Niccola Lombardiho iba ďalším menom v jeho dlhom zozname žien, ktoré mu podľahli. Ani jeho nočný podnik Podsvetie a niekoľko tajomstiev lady Styx jej tak nezamotajú hlavu ako práve samotný Niccolo. Tajomný, príťažlivý muž vytvára pre ňu snové zmyselné ilúzie, v ktorých ju pokúša a zvádza, no ona mu v nich uniká. Jeho rukám a očiam však nedokáže odolávať. A tak ju Niccolo postupne čoraz viac vťahuje do svojho vábivého sveta, kde vládne túžba a kde láska nemá miesto. Až doteraz. Kto sa však napokon spáli viac? Inkubus či ľudská žena?

Ponorte sa do vášnivého príbehu, ktorý sa odohráva v slnečnom súčasnom i barokovom Taliansku, ale aj vo svete, kde zastal čas a kde sa bytosti naplno oddávajú pôžitkom. Mámivý a veľkolepý svet inkubov a sukúb je plný krásy, bohatstva, mladosti a splnených snov... ale aj jedu, temnoty a čistej žiadostivosti, ktorá dokáže zabíjať.
Štvrtá kniha je Matčina hra.Milujem psychothrillery aj keď to vyznie divne ale naozaj je to tak a táto na ktorú som narazila náhodne vyzerá fakt super a očakávam od toho mrazíve čítanie a pocity ktoré som mala pri knihe Za zatvorenými dverami.To bolo pre mňa kniha ktorá bola neuveriteľne mraziva a keď som ju čítala tak som ju chcela zavrieť ale zároveň som nutne potrebovala vedieť čo sa udeje daľej.

Štvrtá kniha je Matčina hra.O tejto knihe ste už určite počuli.Milujem psychothrillery aj keď to asi vyznie divne.Očakávam od tjeto knihy že bude mrazivá a jednoducho skvelá. Minimálne tak ako kniha za zatvorenými dverami.
Anotácia:
Návykový psychologický thriller plný nečekaných zvratů o ničivém vztahu mezi Emily, jejím přítelem Adamem a jeho matkou Pammie. Ukazuje, jak mocná může být síla manipulace a že všechno nemusí být tak, jak se na první pohled zdá.

ON TĚ MILUJE: Adam zbožňuje Emily. Emily je přesvědčená, že Adam je perfektní muž, jakého nevěřila, že někdy potká.

ALE ONA TEBE NE: Ve stínu číhá soupeřka, žena, kterou s jejím milovaným spojuje hluboké pouto.

NIC JI NEZASTAVÍ: Emily si vybrala Adama, ale nevybrala si jeho matku Pammie. Neexistuje nic, co by matka neudělala pro svého syna. A Emily zjistí, kam až je Pammie schopná zajít, aby dosáhla svého. Aby Emily odešla navždy.

Piata kniha je Město lží.Od fanatsy kníh som si dala tiež trochu pauzu ale už tu na prečítanie čakajú nejaké takže sa teším na ich prečítanie.Město lží som tiež objavila náhodne ale po prečítaní anotácie som si povedala že túto knihu musím mať.Takže ak radi čítate fantasy dávam vám do pozornosti Město lží.
Anotácia:
Jovan navenek působí jako tichý, nenápadný mladík, který se od ostatních liší jen celoživotním přátelstvím s kancléřovým okouzlujícím, lehkomyslným následníkem. Ve skutečnosti je však mistrem jedů a bylin, vycvičeným ochutnavačem, který má za úkol chránit vládnoucí rodinu. I jeho sestra Kalina za maskou vyrovnanosti a klidu ukrývá život plný lží a tajemství — z nichž některá nezná dokonce ani sám Jovan.

Když kancléř nečekaně podlehne neznámému jedu a hlavní město se ocitne v obležení, musejí Jovan s Kalinou vytáhnout do boje proti neznámému nepříteli a zachránit nejen následníka, ale také celé město a zemi. Postupně však zjišťují, že společnost, do níž se narodili a v níž vyrůstali, má dvě tváře a vedle krásy a civilizovanosti vládne jejich světu také tyranie a zrada.


Šiesta kniha je Gentleman devět.Mám tu niečo aj pre romantičky.Od autorky som ešte ni nečítala ale dúfam že ma kniha nesklame.
Anotácia:
Bývali jsme tři kamarádi.
On byl ten podivín.
Já byl ten playboy.
A ona byla ta kráska.
Hluboko uvnitř jsem chtěl vždycky jenom ji. Nechával jsem si to pro sebe, protože jsme s Rorym uzavřeli dohodu, že oba necháme naši kamarádku Amber na pokoji.

Jenže lhal.

Já šel na univerzitu a získal ji on.
Amber se nikdy nedozvěděla, jak mi tehdy bylo.
Zůstali spolu potom celé roky – než jí zlomil srdce.
Navzdory tomu všemu, i vzdálenosti mezi námi, jsem s ní zůstal v kontaktu.
Když jsem se dostal pracovně do Bostonu na tříměsíční stáž, Amber mi poskytla svůj volný pokoj.
Pořád se ještě vzpamatovávala z rozchodu a dávala si od mužů pauzu.
Jeden večer jsem však v jejím počítači zahlédl něco, co mě šokovalo. S určitým váháním totiž oslovila mužskou eskortní službu. Bála se chodit na rande, nechtěla zas skončit se zlomeným srdcem, proto hledala sex bez vztahu.
Mísila se ve mně žárlivost, potřeba ji chránit – i zvědavost.
Amber si vybrala Gentlemana Devět a zaslala mu zprávu.
Byla k němu otevřená a mimo jiné mu přiznala, že ji fyzicky přitahuje její kamarád – já.
Předpokládala, že u mě nemá šanci – a taky mě měla za totálního děvkaře. (Vzhledem k okolnostem je to celkem ironie.)
Nakonec si s Gentlemanem Devět sjednala schůzku v hotelu.
Byla v šoku, když jsem se tam ukázal já – s nabídkou, o níž jsem upřímně doufal, že ji neodmítne.


Siedma kniha Temné sosny.Ďalšia detektivka ktorá bude veľmi zaujímavá hlavne z toho dôvodu že hlavná postáva príbehu mladá novínarka Tuva je nepočujuca.Teším sa na knihu.
Anotácia:
V devadesátých letech byla v hustém švédském lese spáchána série záhadných vražd. Těla obětí nalezli bez očí, pachatel nebyl nikdy dopaden…

O dvacet let později lesem opět znějí výstřely — je první týden lovecké sezony a poklidným životem obyvatel nedalekého městečka náhle otřese další vražda.

O případu píše neslyšící novinářka Tuva Moodysonová, která doufá, že by jí reportáž mohla odstartovat kariéru. V přírodě se ale necítí dobře a nemůže se dočkat návratu do velkoměsta. Při pátrání odhalí řadu tajemství, která drží město Gavrik pohromadě. Má případ nějakou spojitost s vraždami, které se zde odehrály před dvaceti lety? A proč si vrah nechává oči svých obětí?

Tuva se musí postavit svým vlastním démonům a vydat se do hlubin lesa, aby našla vraha a napsala svůj příběh. A pak konečně může z Gavriku vypadnout.


Komentáre

  1. Město lží mám zrovna na recenzi a jsem vážně zvědavá :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Peter Kalva-Dedičstvo