Baja Dolce-Placebo On

Autor:Baja Dolce
Názov knihy:Placebo On
Séria:Placebo
Počet strán:302
Vydavateľstvo:Art Floyd

Anotácia:
Prvý diel knižnej trilógie vám rozpovie príbeh mladej Emy inšpirovaný skutočným životom.
Po tom, čo prežila v pestúnskej rodine, ju prenasledovali strašidelné nočné mory. Emina túžba vymaniť sa dávnym démonom však bola silnejšia. S vidinou nového začiatku sa presťahovala do iného mesta, kde si našla prácu, získala priateľov a otvorila dvere do vysneného života bez paranojí a večného otáčania sa cez rameno. Vyhliadky na lepšiu budúcnosť boli na dosah. Do života jej však vstúpil ON. Podmanivý, cieľavedomý, ale i trochu záhadný Christopher, ktorý sám ukrýva nejedno bolestivé tajomstvo. Dokážu sa s Emou navzájom vyliečiť a preniesť sa z tmavých hlbín minulosti? Alebo to bude len klamlivý a krátkodobý placebo efekt?
V príbehu Placebo nie je nič tak, ako to na prvý pohľad vyzerá. Sledujte životné situácie, kde strach pomáha rásť, bolesť dodáva odvahu, slzy očisťujú, nenávisť mení, predsudky spájajú a láska lieči.

Moje dojmy:
Baja Dolce je meno začinajucej autorky na našom slovenskom knižnm trhu.Nedávno jej vyšla prvá kniha ktorá nesie názov Placebo On.Obálka sa vydavateľstvu Art Floyd tiež veľmi vydarila.Pre tých ktorý navštevuju stránku Wattpad nie je toto meno neznáme pretože práve tam po zamietnuti niekoľkých vydavateľstiev nakoniec spisovateľka uverejnila tento príbeh.Po niekoľkých mesiacoch sa autorke ozvali z vydavateľstva Art Floyd a kniha je na svete a získava si nových a nových čiateľov ktorý o tejto autorke netušili a ani o spomínanej stránke (tiež som nevedela že také niečo existuje)Ak ste začínajuci autor toto je živý dôkaž že netreba sa vzdavať a veriť že to nakoniec dobre dopadne a vaša kniha uzrie svetlo sveta.Placebo On je príjemný príbeh ktorý budete mať rýchlo prečítaní.Príbeh je zaujímavý,postavy sú sympatické a zvlašť hlavna hrdinka to v živote nemala na ružiach ustlane.Placebo On ma príjemné prekvapilo a v tomto prípade mi nevadí že autorka zasadila príbeh do zahraničia.

Hlavnou postavou príbehu je Ema ktorá si v detstve prežila veľmi zlé veci.Keď bola dospelá rozhodla sa zmeniť svoj život,odsťahovala sa.Našla si pár priateľov a rozhodla sa začať od nuli bez pocit strachu.Do života Emy však vstupi on.Tajomný a charizmaticky Christopher.Obaja mi boli sympatický a aj som si ich obľubila.Emu preto aka bola silná a ako to všetko zvládla.Nabrala odvahu začať odznova.Christopher bol veľmi pracovity a múdrý muž no aj v jeho prípade to bude myslím si ešte veľmi zaujímavé.Niečo tuším tak uvidím či som mala pravdu alebo nie.V knihe sa objavi mnoho postáv.Obľubila som ai aj spolubývajúce Emy sestry Lauru a Kristin.Držali spolu nech sa dialo čokoľvek a aj keď boli všetky tri rozdielne tak si rozumeli a bolo to silné priateľstvo.

Placebo ON odporúčám hlavne ženám ktoré majú radi romantické príbehy.Kniha v sebe sice nesie prvky knih ktoré ste už možno čítali no mne to neprekažalo.Autorka Baja Dolce dala tomuto príbehu svoje vlastné čaro a vznikla stoho dobre napísaná kniha.Aj keď možno už od začiatku budete tušiť ako toto všetko skončí,nie vždy to tak môže byť.Autorka poukazala v knihe na tému ktorá je veľmi bolestivá a citlivá a bohužiaľ sa naozaj deje.Plusom knihy je aj to že autorka sa nesústredila len na vzťah hlavnej postavy ale i na jej cestu za uzdravením.Ukazala čitateľovi čo sa deje v človeku ktorý prežil to čo Ema a aké to musí mať človek v živote ťažke.Znova veriť,nebáť sa dotýkov,nebáť sa pocitu že vás ma niekto rád. Niekde vo svete existuje Ema a ja obdivujem každú ktorá to zvládla a postavila sa na nohy.Autorka píše príjmene a teším sa na druhý diel.Odporúčám

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Peter Kalva-Dedičstvo

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou