Novembrový wishlist

Dlho tu nebol wishlist tak som sa rozhodla to napraviť pretože tento mesiac je v znamení knižných peciek ako napríklad nový Chris Carter,v slovenčine vyjde aj Malý život ktorý si plánujem znova prečítať ale aj iné knihy ktoré stoja za vašu pozornosť.Chcem vám ukázať 6 kníh ktoré by som si rada kúpila na Bibliotéke alebo aspoň tie ktoré vyjdu do 9 novembra.

Prvá kniha je Zarua-Ztracené mesto.Ak sa nemýlim táto kniha vyšla už minuli mesiac ale kedže som nespísala wishlist chcem vám ju ukázať teraz.Vyzerá to na neokukaný fantasy príbeh ktorý síce možno bude skôr pre tindžerov ale môže baviť aj dospelého čitateľa.Podľa Martinusu by kniha mala mať 640 strán.
Anotácia:
Čarodějova učně Paddrena trápí podivné vize, ve kterých se objevuje město na pokraji vyhlazení. Když za tajemných okolností zemře jeho mistr a Řád čarodějů odmítne jeho smrt vyšetřovat, Paddren se zaváže, že s pomocí svých přátel vraha odhalí. Pátrání je zavede na strastiplnou cestu plnou nájemných zabijáků, sekt a nestvůr stvořených krvavou magií. Ale Paddrena nic nezastaví. Vize, které ho spojují se vzpomínkami dávno mrtvého čaroděje, jsou klíčem k rozluštění mnoha hádanek. A on je hodlá vyřešit. Zjistí, proč bylo město Zarua opuštěno? Zachrání svůj lid před temnotou, která se ze zapomenutého města začíná šířit?







Druhá kniha je Město lží.Ďalšia fantasy kniha ktorá znie dobre a má zaujímavú obálku.Na databaze kníh ma dosť slušné hodnotenie tak dúfam že kniha nesklame. 
Anotácia:
Jovan navenek působí jako tichý, nenápadný mladík, který se od ostatních liší jen celoživotním přátelstvím s kancléřovým okouzlujícím, lehkomyslným následníkem. Ve skutečnosti je však mistrem jedů a bylin, vycvičeným ochutnavačem, který má za úkol chránit vládnoucí rodinu. I jeho sestra Kalina za maskou vyrovnanosti a klidu ukrývá život plný lží a tajemství — z nichž některá nezná dokonce ani sám Jovan.

Když kancléř nečekaně podlehne neznámému jedu a hlavní město se ocitne v obležení, musejí Jovan s Kalinou vytáhnout do boje proti neznámému nepříteli a zachránit nejen následníka, ale také celé město a zemi. Postupně však zjišťují, že společnost, do níž se narodili a v níž vyrůstali, má dvě tváře a vedle krásy a civilizovanosti vládne jejich světu také tyranie a zrada.

Nebezpečí číhá na každém kroku a starodávní duchové země se probouzejí… a velmi se zlobí.

Tretia kniha je Kat.Chris Carter je meno ktoré asi nie je potrebné nejako predstavovať.Jeho knihy si na mňa valili na instagrame z každej strany a keď vyšiel prvý diel v slovenčine tak som si povedala že si ho skúsim prečítať kedže milujem krimi a thrillery.Chris píše naozaj skvelo a pútavo a myslela som si že druhý diel nevyjde tento rok ale stane sa tak.Podľa Martinusu by sa tak malo stať 12.11 a ja už viem čo si kúpim za bolestivý zákrok :D 
Anotácia:
V losangeleskom kostole leží pred oltárom zakrvavené bezhlavé telo kňaza. Je starostlivo naaranžované, nohy má vystreté, ruky prekrížené na hrudi, ale najhroznejší pohľad je na hlavu psa, ktorú má vrazenú do krku. Detektív Robert Hunter sa sprvu domnieva, že ide o rituálnu vraždu. Ale keď sa objavia ďalšie telá, zmení názor.
Všetky obete prišli o život spôsobom, ktorý priamo súvisel s tým, čoho sa najviac báli. Ich nočné mory sa stali skutočnosťou. Ale odkiaľ sa o nich vrah dozvedel? A existuje medzi týmito zjavne náhodnými obeťami nejaká spojitosť?
Hunter sa ocitá na stope nepolapiteľného sadistického vraha, ktorý zrejme dokáže čítať myšlienky svojich obetí. Niekoho, kto dokáže vytušiť, z čoho majú jeho obete najväčší strach. Niekoho, kto sa v ceste za svojím zvráteným cieľom nezastaví pred ničím.



Štvrtá kniha je Magický advent.Zuzka Šulajová napísala moje srdcovky ku ktorým sa rada vraciam aj keď už nemám 16 rokov.Novinka od Zuzky vyzerá fakt super a ta obálka je naozaj nádherná a na nadchádzajúce obdobie je kniha ako stvorená.
Anotácia:
Magický advent je čarovný svet, kde neistí chalani a neskúsené baby riešia vzájomné vzťahy. V celej svojej naivite a zraniteľnosti sa snažia zapadnúť medzi rovesníkov a zároveň porozumieť svetu dospelých. Hlavná hrdinka, tínedžerka Sofia, zavedie staršieho čitateľa do študentských čias a nezabudnuteľných spomienok. A mladšiemu pripraví vzrušujúcu generačnú zábavu.

Gymnazistka Sofia je uznávaná blogerka bláznivo zaľúbená do Sama, pri ktorom stráca reč. Jej najbližšej dôverníčke a poradkyni Karine sa tiež nedarí zaujať idol svojich snov. Takže obsah ich rozhovorov a trápení je jasný. Po otcovej tragickej smrti na lazoch Sofia odmieta chodiť s mamou každý víkend za starým otcom na miesto spojené s bolestnými spomienkami. Pred Vianocami sa však stav starého otca natoľko zhoršil, že potrebuje stálu opateru. Mama si vezme neplatené voľno a Sofia ju chtiac-nechtiac musí nasledovať na lazy neďaleko Banskej Bystrice. Rozlúčka so spolužiakmi a Rusovcami je pre ňu ťažká, ale dúfa, že sa čoskoro vráti. Na lazoch sa jej otvorí nový svet. Celou bytosťou vníma okolitú zimnú prírodu, nové priateľstvá, vzťahy a zvyky spojené s adventom. Zoznámi sa s bratmi zo susedstva, sú iní ako bratislavskí spolužiaci. Obyvatelia okolitých domov prijmú Sofiu medzi seba a vtiahnu ju do svojich osídiel láskavosti. V drevenom domčeku, v „kúdeľnej izbe“ dievčatá z lazov zasvätia Sofiu do veštenia z olova a z halušiek. Sofia sa zblíži aj so starým otcom a na lazoch zažíva neuveriteľnú pohodičku: sviečky, čajíčky, deka, knižky a za oknami sneh a cencúle. Odrazu si uvedomí, ako veľmi sa jej tu páči.

Piata kniha je Príbeh pôrodníčky.Už podľa názvu a obálky usúdite že o veselý príbeh nepôjde.Ale určite to bude príbeh o silnej žene.
Anotácia:
Anke je väzenkyňa v koncentračnom tábore, kde pomáha pri pôrodoch v tom najkrutejšom prostredí. Napriek nepredstaviteľným podmienkam však rodičky vďaka Ankiným schopnostiam prežijú, a tak sú čoskoro pripravené znova otročiť pre ríšu. To neujde gestapu, ktoré Anke jedného dňa oznámi, že sa bude ako pôrodná asistentka starať o samotnú Evu Braunovú.
Anke čoskoro čelí mučivej dileme: má priviesť na svet potomka diabla, ktorý jej rodinu a vlasť pripravil o nádej na budúcnosť, alebo sa bude držať svojich morálnych zásad a pomôže nevinnému novorodencovi?
Príbeh pôrodníčky vás vtiahne do zákulisia nacistických stratégií zosnovaných v sídle Berghof, kde sa v dusnom ovzduší vojny zúriacej všade navôkol nečakane rodí nie len nový život, ale aj láska.
Šiesta kniha je Sedem manželov Evelyn Hugovej.Ďalšia kniha z kategórie odporúčania na instagrame.Tak dúfam že kniha nesklame.
Anotácia:
Starnúca hollywoodska hviezda Evelyn Hugo, ktorá už roky žije v ústraní, sa konečne rozhodne prezradiť celú pravdu o svojom nevšednom a škandalóznom živote.
Za autorku svojej biografie si vyberie neskúsenú reportérku Monique Grantovú, čím zaskočí nielen jej kolegov, ale najmä samu Monique. Prečo práve ona? Prečo teraz? Evelynine dôvody síce nepozná, no jej vlastná kariéra už nejaký čas stagnuje, a tak sa rozhodne túto príležitosť využiť a vyťažiť z nej čo najviac.
Keď dorazí do herečkinho luxusného bytu na Manhattane, Evelyn jej rozpovie svoj životný príbeh: od začiatkov v Los Angeles v päťdesiatych rokoch cez sedem manželstiev až po rozhodnutie odísť zo šoubiznisu v osemdesiatych rokoch. Evelynino rozprávanie odhalí jej nemilosrdnú ambicióznosť, nečakané priateľstvá i veľkú zakázanú lásku...
Aké knihy si plánujete kúpiť vy?? 

 




Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Kalva-Dedičstvo

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Sarina Bowen a Elle Kenndy Hodnej kluk a Zůstan