Beth Goodová-Zima bez teba


Autor:Beth Good
Názov knihy:Zima bez teba 
Počet strán:379
Vydavateľstvo:Fortuna Libri 

Anotácia:
Po smrti milovaného priateľa sa Hanna Clitheroeová ukrýva pred svetom. Jej nový domov – Kernow House v Cornwalle, ktorý zdedila po starej mame – je na tento účel ako stvorený.
No je tu aj niekto iný, kto si myslí, že Kernow House, ležiaci len kúsok od mestečka Pethporro, mu má podľa práva patriť. Raphael Tregar, nepredvídateľný muž so zlou povesťou, sa Hanne veľmi rýchlo dostane pod kožu.
Navyše Hannu dobehnú starej mamine tajomstvá z minulosti a cíti sa stratenejšia než kedykoľvek predtým. S príchodom zimy je však čoraz viac jasné, že Vianoce nebude tráviť sama.

Moje dojmy:
Aj keď to vonku tak nevyzerá, a o snehu môžeme akurát tak snívať máme tu december.Pre mňa najkrajší mesiac v roku.Kedy by malo byť všetko zasnežne,kedy by mal vám tvár vyštípať mraz.Snehu sa tento mesiac asi nedočkáme, no vďaka knihám sa môžeme preniesť do miest kde je toho snehu habadej.Takáto kniha je aj Zima bez teba ktorá vyšla vo vydavateľstve Fortuna Libri. Romantickí príbeh ktorý vám vyčari úsmev na tvári a zahreje pri srdci.Proste dokonala oddychovka od pečenia a nakupovania darčekov, od všetkého.

Hlavnou postavou príbehu je mlada Hanna ktorá po smrti priateľa odchádza z Grécka,kde žila.Po smrti starej mami zdedila Kernow House v Cornwalle.Iné miesto,iná krajina,ľudia.Zvlašt jeden človek jej to nemá v plane uľahčiť. Raphael Treger ma zálusk na Kernow House a podľa neho mu právne dom patrí.No chudak chlap však netuší že Hanna je priebojná a svojho domu sa len tak ľahko nevzdá.Hanna bola veľmi silná žena.Osud sa s ňou nemaznal a uštedril jej mnoho životných rán, no ona nie je tip ktorý by sa tak ľahko dal zlomiť.Raphael bol zo začiatku tajomný,nevrlý a náladový ako anglické počasie no i on postupom čase a vplyvom udalosti mení svoju povahu.V knihe vystupuje mnoho postáv vďaka ktorým je dej miestami i vtipný a osviežujúci.

Plusom knihy je samotný vzťah hlavných postáv.Pomaličky si k sebe hľadajú cestu,ziskavajú dôveru.Je tam predsa len niečo čo bráni Hanne v tom aby otvorila srdce ďalšiemu mužovi  a zvlášť Raphaelovi o ktorom kolujú všelijaké chýry.Ale viac neprezradím.Prečítajte si.V knihe sa riešia aj také témy ako vyrovnanie sa so stratou milovanej osoby,nový začiatok,vznik priateľstiev úplne odlišných charakterov.Aké následky môžu mať miestne klebety a v skutočnosti je to úplne inak.Okrem romantickej linky a  všetkého čo som spomínala tam nájdete aj štipku tajomna.Autorka Beth Good píše zaujímavo a pútavo a ja som si čítanie tejto knihy užila.Ak nemáte ešte darček pre kamošku,sestru,švagrinu a miluje romantiku pozrite sa po tejto knihe.Zima bez teba odporúčam.

Ďakujem ešte raz za recenzný výtlačok vydavateľstvu Fortuna Libri,knihu si môžete kúpiť TU 

Komentáre

  1. uz len kvoli obalke by som rozmyslala o kupe :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Obálka je nádherná to je pravda ale aj príbeh stojí za to :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Peter Kalva-Dedičstvo

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou