Peter Kalva-Dedičstvo


Autor:Peter Kalva
Názov knihy:Dedičstvo
Séria:Svet ľudí
Počet strán:219
Vydavateľstvo:Enribook

Anotácia:

Svet bez života! Na malých ostrovčekoch zeme pomaly nad pustatinou víťazí vegetácia a mikroorganizmy. A ešte človek – i keď v nepatrnom množstve oproti tým časom, keď sa ľudská populácia blížila k číslu desať miliárd. Hŕstka z nich prežila kataklizmu len vďaka sofistikovaným podzemným skrýšam, ktoré ich dočasne ukryli pred hrozbou z hlbín vesmíru. Desaťročia po tom, čo ľudia vyliezli zo svojich nôr, ovláda väčšinu Európy Republika.

Verný sluha armádnej junty Martin žije pokojným životom dôstojníka v zázemí v Hlavnom Meste. Avšak len dovtedy, pokým sa počas jednej z prepadových akcií polovojenských povstaleckých jednotiek z bezpečia domu nestratí jeho jediná dcéra. Ako sa zakrátko ukáže, nielen ona, ohlásia sa aj ďalší rodičia. Poručík Armády Republiky povolá do zbrane svojich parťákov, ktorí si rovnako ako on ešte pamätajú časy pred katastrofou. Spoločne sa vydajú za hranice, do krajiny stojacej mimo zákon. Hľadanie stratených detí hlboko v tyle nepriateľa sa pre Martina stáva cestou, na ktorej sa rúcajú jeho doterajšie ideály a spoznáva svet, aký dokáže stvoriť len ľudská krutosť.

Moje dojmy:
Vďaka vydavateľstvu enribook som sa dostala ku knihe Dedičstvo z pera slovenského autora Petra Kalvu.Po prečítaní knihy som zostala prekvapená čo táto útla kniha v sebe ma.Príbeh je zaujímavý od začiatku do konca.Autor nechodí zbytočne okolo horúcej kaše ale hneď vás vtiahne do sveta ktorý je iný ako ho poznáme my.

Hlavnou postavou príbehu je Martin ktorý je poručík armady Republiky.Žije svoj život,všetko sa zdá byť v poriadku.Až do momentu kým mu neunesú jeho jedinú dceru.Po čase začnú miznúť ďalšie deti a Martin povoľa svojich partakov a spolu sa vydaju za hranice do krajiny mimo zákon.V knihe sa vyskytne množstvo postáv ktoré Martinovi zmenia určitým spôsobom život.Charaktery postáv sú vykreslené realistický čo je rozhodne plusom knihy.

Dedičstvo nie je kniha pre každého.V knihe je niekoľko scén ktoré sú nechutne až zvrátene.Rozhodne by som knihu dala prečítať aj chlapovi.Nie je tu žiadna romanticka linka takže nehrozí že by ho to nudila.Práve naopak.Kniha je nabita akciou,zvratmi.Peter Kalva píše pútavo.Svet ktorý vytvoril je originalný a ta predstava že sa toto kľudne môže stať je mrazivá.Som veľmi zvedavá čo si pre nás autor pripraví v druhom diely pretože koniec tejto knihy je síce  svojím spôsobom uzavretý ale mám take tušenie že by bolo predsa len fajn aby vyšiel aj druhý diel.Ak mate radi knihy o akcie a o tom čo dokáže spraviť z ľudí moc a pocit že môže všetko,tak vám knihu Dedičstvo odporúčám.

Za knihu ďakujem ešte raz vydavateľstvu Enribook 


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou