Lukáš Zeleňák-Posledný z temných

Autor:Lukáš Zeleňák

Názov knihy:Posledný z temných 

Počet strán:320

Vydavteľstvo:Enribook

Anotácia:

 Maledictus, syn schudobneného šľachtického rodu, sa živí ako obyčajný nájazdník, tak ako mnohí príslušníci jeho ľudu. Zlé rozhodnutie ho postrčí do víru udalostí, s ktorými nikdy nechcel mať nič spoločné. Okrem prežitia v spoločnosti, v ktorej život nemá hodnotu ani čaše vína, sa snaží vzpierať vyššej sile, nútiacej ho kráčať po ceste, ktorú si nevybral. 

 

Moje dojmy:

Po veľmi dlhom čase som siahla po dark fantasy príbehu a musím sa priznať že sa mi toto dielo páčilo.Lukáš Zeleňak je síce začínajúci slovenskí autor fantasy príbehov ale podľa môjho skromného názoru si miesto u fantasy čitateľov môže nájsť.Kniha je skrz na skrz temná takže nečakajte žiadne slniečko,kvetinky a lásku ale poriadnu temnotu. A hlavný hrdina tiež nebude žiaden Richard 8 ktorý bol dobrák od kosti. Ale dôvod prečo to tak je a čo tomu predchádzalo si musíte prečítať.Vo vnútri sa nachádzajú aj ilustrácie ktoré dodávajú príbehu to správne čaro.

Hlavní hrdina bola zaujímavá postava. Autor skvelo popísal jeho charakter,skvelo popisoval postupne zmeny jeho správania. Prostredníctvom hlavného hrdinu nám autor poukázal nato čo sa udeje s dušou človeka ktorý sa rozhodne zle a už nikdy nič nebude také ako predtým.  

Zaujímavosťou je to že autor príbeh rozdelil na tri časti a počas čítania nahliadneme aj do minulosti Maledictusa. Svet ktorý autor vytvoril bol zaujímavý a originálný.Táto kniha nebude pre každého ale ak máte radi dobrodružné príbehy a nevadia vám nepríjemné opisy, násilie knihu vám odporúčam. 

                                             Za knihu ešte raz ďakujem vydavateľstvu Enribook 

 




Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Kalva-Dedičstvo

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Sarina Bowen a Elle Kenndy Hodnej kluk a Zůstan