Taylor Jenkins Reid-Sedem manželov Evelyn Hugo


Autor:Taylor Jenkins Reid
Názov knihy:Sedem manželov Evelyn Hugo
Počet strán:415
Vydavateľstvo:Slovenský spisovateľ

Anotácia:
Starnúca hollywoodska hviezda Evelyn Hugo, ktorá už roky žije v ústraní, sa konečne rozhodne prezradiť celú pravdu o svojom nevšednom a škandalóznom živote.
Za autorku svojej biografie si vyberie neskúsenú reportérku Monique Grantovú, čím zaskočí nielen jej kolegov, ale najmä samu Monique. Prečo práve ona? Prečo teraz? Evelynine dôvody síce nepozná, no jej vlastná kariéra už nejaký čas stagnuje, a tak sa rozhodne túto príležitosť využiť a vyťažiť z nej čo najviac.
Keď dorazí do herečkinho luxusného bytu na Manhattane, Evelyn jej rozpovie svoj životný príbeh: od začiatkov v Los Angeles v päťdesiatych rokoch cez sedem manželstiev až po rozhodnutie odísť zo šoubiznisu v osemdesiatych rokoch. Evelynino rozprávanie odhalí jej nemilosrdnú ambicióznosť, nečakané priateľstvá i veľkú zakázanú lásku...

Moje dojmy:
Sedem manželov Evelyn Hugo vyvolala minulý rok veľký ohlas nadšenia.Na instagrame mi bola táto kniha odporúčaná zo všetkých strán. Odolávala som,no nakoniec zvedavosť zvíťazila a ja som si knihu kúpila.K čítaniu som sa však dostala až teraz.Autorka ma veľmi pútavý štýl písania takže odložiť na nejakí čas túto knihu a venovať sa trebárs domácim prácam bude veľmi ťažké.Príbeh Evelýn Hugo je popretkávaný láskou v rôznych podobách ,životnými pádmi,intrigami,tragédiami ale i momentmi plné šťastia.Toto všetko je Evelyn Hugo a jej príbeh je veľmi zaujímavý.

Evelyn Hugo sa mi zo začiatku javila ako taka ,,tipicka“ herečka z maniermi.Postupne ako som však zisťovala ako je to v skutočnosti som názor na ňu zmenila.Bola to nesmierne silná žena ktorá sa musela pre veľa veci obetovať.Bola veľmi ctižiadostivá, len tak ľahko sa nevzdavala.Nie vždy som sa stotožnila s tým ako sa správala,prípadne ako sa rozhodla.Ako som spomínala predtým zažila toho veľa.Veľa smútku,radosti i bolesti.No vždy sa dokázala postaviť a kráčať ďalej.Po rokoch sa rozhodla osloviť  mladú novinárku Monique Grantovú ktorá ešte nemá toľko skúsenosti .Evelyn však chce len ju,prečo to sa dozviete v knihe.Monique bola fajn postava a v tomto príbehu bude veľmi dôležitá.
V knihe sa rieši niekoľko citlivých tém ktoré nám poodhalili  ako to bol v časoch kedy ešte verejnosť mala s určitými vecami problém a niektoré témy  boli obrovské tabu. Vďaka knihe nahliadneme aj do sveta filmov a aj keď je Evelyn Hugo len výplodom autorkinej fantazie podľa mňa je dosť možne že takto to funguje aj v skutočnosti.Osobne by som to však ja nedala.Byť herečkou je veľmi ťažke.Sedem manželov Evelyn Hugo bola zaujímavá kniha a som rada že som po nej siahla a prečítala som si ju aj keď sa musím priznať že ja osobne sa nepridám k nadšeným fanúšikom  tejto knihy,rozhodne však viem že ak vyjde u nás niečo ďalšie od autorky prečítam si ju rada.I napriek všetkému ju skúste možno vás príbeh Evelyn očarí.Odporúčám.


Komentáre

  1. Tiež som knihu zachytila na instagrame a videla som, že ju veľa ľudí odporúča. Ja sa k nej asi nedostanem, tento žáner tak úplne nevyhľadávam, každopádne je fajn, že stojí za prečítanie a venuje sa podľa mňa dobrým námetom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak ako ty píšeš,veľa ľudí ju na instagrame odporúčalo a podľa mňa stojí za prečítanie :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou

Peter Kalva-Dedičstvo