Dada S.Brezovská-Vzkriesené nádeje


Autor:Dada S.Brezovská
Názov knihy:Vzkriesené nádeje
Séria:Vzkriesené nádeje
Vydavateľstvo:Ikar
Počet strán:272

Anotácia:
Kedysi aktívna Pavla sa pre zdravotné ťažkosti ocitla v spoločenskej izolácii. Aby si vyplnila čas a zmiernila svoju osamelosť, pozoruje z balkóna susedov. Z výrazov ich tvárí, útržkov rozhovorov a iných postrehov si vytvára predstavu o ich živote. So Slávkou a Vierou ju okrem spoločnej adresy nespája vôbec nič. Rovnako ako ona žijú v anonymite malej mestskej bytovky a za zamknutými dverami úzkostlivo skrývajú svoje trápenia a zlyhania, uväznené v bludných kruhoch trpkých spomienok. Túžia po obyčajnom ľudskom šťastí, no to sa ich príbytkom vytrvalo vyhýba. Keď sa už zdá, že pochovali aj nádej, ktorá vraj zomiera posledná, nastane nečakaný zvrat. Pavla sa zvláštnou zhodou okolností stane priamym svedkom rozuzlenia ľudských drám a odhalenia starých krívd a aj jej život nečakane naberie nový smer...


Moje dojmy:
Dada S.Brezovská sa do povedomia čitateľov dostala knihou Rozlúčka s (ne) slobodou ktorá vyšla v roku 2014.Kniha mala úspech tak sa autorka rozhodla napísať Vzkriesené nádeje.Aj keď táto kniha patrí do kategórie ktorú som si nazvala:Kniha na ktorú mám  ešte 10 rokov čas.Siahla som po nej a príbeh sa mi pačil.Ak máte radi príbehy zo života určite vás táto kniha nesklame.Je to trpko sladký príbehy niekoľkých ľudí ktorý v živote zažili veľa zlých i krásnych momentov.

Paula je jedna z hlavných postáv.Určite vo svojom okolí poznáte takú ženu ako bola Paula.Sedí na svojom balkóne a sleduje odtiaľ ľudí a aby si skrátila čas a výmišľa si príbehy o ich životoch.Paula žije sama,nemá ani deti a ani muža.Postupne sa zoznamujeme aj s ďalšími ženami ktoré Paula pozorovala z balkona.Všetky ženy ktoré sú v tejto knihe majú jedno spoločne, a to silu ktorú majú v sebe a nádej ktorá im pomáha bojovať z nepriazňou osudu a nepodať sa len tak ľahko.Plusom tejto knihy je určite reálny opis charakterov postáv a neraz si poviete pre seba:Hm ona mi pripomína tu a tu,on je takí ako ten a ten a možno sa dokonca pri čítaní aj zahanbíte pretože ste tiež dali na prvý dojem a odrazu vám to dáva všetko význam a spojí sa vám to ako puzzle.
Vzkriesené nádeje je veľmi silná kniha.Miestami bola veľmi smutná až som ju musela odložiť na chvíľu.Bola trpká i veselá.Boli tam všetky momenty ktoré patria k životu.Láska,radosť,smútok,beznádej,odpustenie,priateľstvo.Aj keď je to pomerne tenká kniha no má v sebe všetko čo ma mať kvalitná kniha. Nachadzajú sa tam aj filozofické myšlienky ktoré vás donútia popremyšlať.Autorka píše zaujímavo a pútavo a už sa teším na druhý diel ktorý nesie názov Zaslúžené šťastie. Dúfam že ich autorka nebude veľmi trápiť.Vzkriesené nádeje odporúčam.



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Kalva-Dedičstvo

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou