Barbora Adamcová-Chuť prázdna

 Autorka: Barbora Adamcová

Názov knihy: Chuť prázdna

Počet strán: 198

Vydavateľstvo: Yoli 

Anotácia:

Dospívající a nepříliš sebevědomá Anna chce mít pod kontrolou alespoň jednu věc – sebe samu. Jenže co když ta kontrola znamená snažit se za každou cenu získat co nejmenší číslo na váze, touhu stát se ideálem, který dennodenně vídá na sociálních sítích? Příběh anorexie, která se jí pomalu vkrádá do života, Anna pravidelně zapisuje do deníku a z bezstarostné dívky se postupně stává vyhladovělá troska posedlá svým tělem. Jenže jak moc může být člověk hubený, aby pořád ještě byl?

Moje dojmy:

Chuť prázdna je prvotina Barbori Adamcovej. S príbehom s ktorým sa zoznamujeme cez hlavnú hrdinku Annu pozná na vlastnej koži niekoľko dievčat. Z každej strany sa na  vás usmieva dokonala modelka bez jediného gramu tuku navyše, z instagramu sa valia vraj úspešne diéty ktoré vám pomôžu zhodiť pár kil za veľmi krátky čas. Prípadne do toho všetkého ešte vstúpi spolužiačka ktorej šikanovanie nerobí žiaden problém a jej kamoškam tak isto. Tieto ale aj podobné veci dokážu spraviť nielen  na dievčenskej ale aj chlapčenskej duši neskutočne šrámy z ktorými človek bojuje celý život. Takí je aj príbeh Anny.

Anna je mladé dievča ktorých na ulici stretávate deň čo deň. Je obrovská knihomoľka a skôr ten tip čo sedí doma a číta si jednu knihu za druhou akoby ju mala stráviť niekde vonku. Má len jednu kamarátku Sašu ktorá je však úžasná a stojí pri nej nech sa deje čokoľvek. A v prípade tohto priateľstva má osud pripravených mnoho prekvapivých momentov. Anna sa pod vplyvom udalosti mení, jedlo sa pre ňu stáva nepriateľ a už nikdy nebude také ako bolo predtým.  Saša i Anna majú jeden obrovský sen, splní sa im to alebo to nakoniec dopadne úplne inak? Charaktery postáv opísala autorka realistický. Určite i v okolí poznáte také dievča ako je Anna, ale i postavy ktoré charakterovo nie sú dobre.

Chuť prázdna je kniha z ktorej miestami budete cítiť že je to autorkina prvotina ale hlavná myšlienka príbehu je dôležitá takže prípadne chybičky krásy sa dajú odpustiť. Z knihy priam cítiť boj. O to nejesť, o to byť dokonalá ako tie modelky na fotkách, cítite  bolesť, strach. Kniha je plná emócii rôzneho druhu. Ja osobne som si knihu musela najmä zo začiatku dávkovať. Postupne ako sa však príbeh chýli ku koncu na čitateľa sála zase niečo iné. Chuť žiť.Chuť pobiť sa o život. Autorka Barbora Adamcová veľmi pekne opísala priateľstvo medzi Sašou a Annou, dnešnej dobe je to vzácnosť. Knihu by som určite dala prečítať mladým bábam. Ale zaujať môže aj staršieho čitateľa. Autorka píše pútavo a v budúcnosti si určite prečítam aj niečo iné ( niečo viac veselé) Chuť prázdna odporúčam.

Megaknihy mi dali možnosť prečítať si túto knihu za čo im touto cestou veľmi pekne ďakujem. Ak vás téma príbehu zaujala môžete si ju kúpiť TU 





 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Kalva-Dedičstvo

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou