Miroslava Varáčková- Hviezdy pre teba

Autorka :Miroslava Varáčková 

Názov knihy: Hviezdy pre teba 

Počet strán: 215

Vydavateľstvo: Slovart 

Anotácia:

Volá ju Jednička a jeden pre druhého znamenajú všetko. Spájajú ich staré pesničky, neštandardná vášeň a zmysel pre humor. Keď sa práve nedoťahujú, Žela zachraňuje svet, tvorí umenie a chodí s kamarátmi na tajné výpravy. Partia svojských tínedžerov drží spolu v dobrom i zlom a v opustenom dome si vytvorila útočisko, kde to žije. Veria na druhé šance, nesmrteľnosť korytnačky a silu priateľstva. Hľadajú zmysel aj tam, kde už často nie je. Až kým nepohasnú hviezdy.

Moje dojmy:

Hviezdy pre teba je v poradí 18 kniha od autorky Mirky Varáčkovej. Autorka sa vo svojich knihách venujem veľmi citlivým témam ako je domáce násilie, sexuálne zneužívanie a podobne. Aj keď sa možno vďaka témam knihy nezdajú veľmi  príjemné každý ten príbeh má v sebe nádej. Každá hrdinka Mirkinej knihy je neuveriteľné silná osobnosť.

Najnovšia kniha nesie názov Hviezdy pre teba, a aj táto kniha má silnú hrdinku ktorá si vo svojom mladom veku zažila smutné a ťažké chvíle. Žela, je navonok možno pre niekoho zvláštna no je to dievča ktoré bežne stretávate na ulici. Má dušu umelca a kým iný v niektorých veciach vidia napríklad už nepotrebne haraburdie ona ma pohľad iný. Nemá veľa priateľov a tých pár čo má, sú presne takí istý ako ona. Osud ma však so Želou svoje plány , vďaka čomu už nikdy nič nebude ako predtým. Do toho všetkého sa samozrejme zamotá láska takže ako to všetko dopadne si prečítajte v knihe.


Hviezdy pre teba sú o priateľstve, o rodine ktorá aj keď je trochu netradičná drží pokope za každých okolnosti. O láske ktorá mení všetko a všetkých a o nádeji že aj keď je zamračené nemusí to tak zostať navždy. Kniha sa mi čítala rýchlo a bavila ma aj keď už nemám 17 rokov. Autorka všetko správne pomiešala takže nič sladké nečakajte. Na konci pridala Mirka kontakt ktorý je veľmi potrebný ak poznáte vo svojom okolí príbeh jednej postavy z príbehu. Kniha je plná rôznych emócii . Autorka nič neprikrášľovala a tak ako je to v živote tak to opísala aj tu. Hviezdy pre teba odporúčam.

Za knihu ďakujem ešte raz samotnej autorke 


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Kalva-Dedičstvo

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou