Lilly Lucas- Nové začátky

 Autor: Lilly Lucas 

Názov knihy: Nové začátky 

Séria: Láska z Green Valley

Počet strán:346

Vydavateľstvo: Knihy Dobrovský v edicii Red 

Anotácia:

Svůj roční pobyt v USA jako au pair si dvacetiletá Lena z Berlína představovala docela jinak. Místo uznávané metropole nakonec skončí v malém městečku Green Valley ve Skalistých horách, kde provozuje její hostitelská rodina malý penzion Bed & Breakfast. Přestože jsou pro Lenu, holku z velkoměsta, hory něčím docela cizím a nezajímavým, v domě Jacka a Amy Cooperových i jejich malého syna Liama se poměrně rychle zabydlí. Všechno by bylo i nadále báječné, kdyby tady nebyl Jackův mladší bratr Ryan, „padlý hrdina“ z Green Valley. Po vážné nehodě, která se mu stala při jednom z lyžařských závodů, musel ukončit svou kariéru profesionálního lyžaře a bydlí teď, spíše nedobrovolně, u Cooperových, kde si všechnu svou nezměrnou zlost a frustraci vylévá právě na Leně. Jednoho dne však Leně dojde trpělivost a dá mu to patřičně najevo. A od té chvíle se mezi ní a dobře vypadajícím Ryanem začne všechno pozvolna měnit…

Moje dojmy:

Lilly Lucas je autorka ktorej o pár dni vychádza u Dobrovského v edici Red kniha Nové začátky. Príbeh  ma príjemne prekvapil a ak mate radi romantické príbehy a pomalé budovanie vzťahu túto knihu dávam do pozornosti.

Hlavnou hrdinkou príbehu je mladá Lena ktorá pochádza z Berlina. Vo svojom živote je stratená, netuší čo chce robiť a netuší ani akým smerom sa má vydať, tak si povedala že skúsi Au pair v USA. Získa čas porozmýšľať a možno ju osvieti a privedie ju k niečomu čo ju bude baviť a nájde zmysel života. Lenže, narazila na problém, ruch veľkomesta sa nekoná a osud ju zaveje do Green Valley kde líšky dávajú dobrú noc (ak nemáte svoj deň tak aj medvede)  a každý pozná každého. Postupom času si však toto malé mestečko a ľudia v ňom získajú Lenine srdce a dostávajú sa jej pod kožu a zisťuje že nakoniec to nie je  tak zlé ako si zo začiatku myslela. K úplnej spokojnosti a vnútornej pohode by však z domu kde sa stará o malého Liama mohol zmiznúť Ryan, mladší brat Jacka otca rodiny u ktorej pracuje. Ryan je príjemný ako zimnica, po zranený ktoré utrpel sa už nemôže venovať tomu čo robil. Tým pádom je nervózny a na Lenu zvlášť.  Lena sa však nedá a pekne krásne mu vysvetlí ako sa ma správať a svoje výbuchy nervozity si môže ventilovať inde. Postupne sa ich vzťah mení. Ryan sa mení pod vplyvom Leny a Lena už tiež nie je ta istá Lena ktorá prišla do Green Valley.

Ich vzťah sa rodí postupne, autorka ich nenechala na seba vrhnúť hneď na 70 strane. Postupne budovali voči sebe dôveru, zoznamovali sa a ako to dopadne ďalej si musíte prečítať. V knihe sa objaví mnoho postáv najradšej mám Izzy,o tej bude druhá kniha. Taká správne trhla baba ktorú si nejde neobľúbiť.

Autorka Lilly Lucas vytvorila skvelú atmosféru v knihe ktorá vás okamžite pohltí. Počas čítania mate pocit že sa nachádzate priamo vedľa hlavnej hrdinky. Okamžite po dočítaní som chcela sadnúť do lietadla smer Green Valley. Kniha je skvelá oddychovka ktorú budete mať prečítanú rýchlo. Ak váhate či do knihy ísť alebo nie rozhodne choďte. Ako som spomínala predtým, autorka dáva obom postávam načas, nikam sa neponáhľa a tým pádom pridáva tomu vzťahu na reálnosti. Nové začátky je kniha nielen o láske ale o hľadaní sa. O priateľstve, o prekvapivých momentoch ktoré môžete zažiť na mieste kde by ste to neočakávali. Nové začátky odporúčam.

     Za knihu ešte raz ďakujem Knihy Dobrovský, ak máte zálusk na túto knihu nájdete ju TU 




Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Peter Kalva-Dedičstvo

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou