Vianočné tipy

 Po veľmi, naozaj veľmi dlhom čase tu mám pre vás tipy na knihy ktoré vyšli v novembri  alebo posledný mesiac v roku. Ak neviete čo kúpiť svojej kamoške,mužovi, sestre,babičke tak tu niečo pre vás mám.

Krajina ľadu-Túto knihu som objavila náhodne a okamžite som si povedala že toto musím mať. Autorka má na konte Dcéru snehu. Magický príbeh ktorý si získal mnoho čitateľov. A myslím že aj táto kniha bude mať úspech. Na obdobie Vianoc je táto kniha určite skvelá voľba. 

Anotácia:

V zime roku 1885 podplukovník Allen Forrester opúšťa svoju tehotnú manželku Sophie a vedie malú skupinu mužov na expedíciu, ktorá bola považovaná za neuskutočniteľnú: vydá sa proti prúdu zamrznutej rieky Wolverine do vnútrozemia panenskej, neskrotenej Aljašky. Svoje neobyčajné dobrodružstvá zaznamenáva pre prípad, že ak sa už nevráti domov, zachová sa aspoň jeho denník. Nikto totiž netuší, čo sa nachádza za okrajom zmapovaného sveta. Údolie rieky Wolverine je úchvatné a veľkolepé, ukrýva však hrozivé tajomstvá, o akých sa podplukovníkovi či jeho mužom ani nesnívalo. Čím dlhšie putujú neznámou krajinou a stretávajú domorodé kmene, tým výraznejšie sa stierajú hranice medzi človekom a zvieraťom, medzi životom a smrťou. A hoci muži vedeli, že na výprave budú zápasiť s hladom a nebezpečenstvom, cítia, že ich životy ohrozuje aj akási väčšia záhadná sila.

Sophie Forresterovú medzitým doma v kasárňach dusia obmedzené spôsoby tamojšej spoločnosti. Najradšej by si razila cestu divočinou po manželovom boku. Nasledujúce mesiace podrobia ťažkej skúške jej vieru a odvahu, a iba s vynaložením priam nadľudského úsilia znovu objaví krásu a šťastie. Pravdy, ktoré Allen a Sophie odhalia v priebehu toho osudového roka, od základov zmenia ich životy – a životy tých, ktorí spoznajú ich príbeh dlho po tom, čo sa poberú na druhý svet.

Stanovište-Kniha skôr pre mužského čitateľa ale zaujať môže aj ženu. Autor napísal svetoznámu knihu Metro 2033.Od autora som ešte nič nečítala ale pri najbližšej návšteve knižnice to chcem zmeniť. Príbeh je z prostredia Ruska a ja si ho radím do svojej súkromnej kategórie:Čo sa môže udiať o pár rokov. 

Anotácia:

Po krátkej a krutej občianskej vojne, v ktorej sa siahlo aj po zakázaných zbraniach, zostal z Ruska len zlomok jeho pôvodnej veľkosti. Hlavné mesto krajiny sa medzitým vrátilo k tomu, čo jeho vládcovia považujú za zlatý vek – k cárskemu impériu. Nefunguje internet ani žiadne elektronické médiá a Rusko je opäť monarchiou, ktorej vládne Imperátor, syn zakladateľa nového rodu.

Hranicu „Moskovskej ríše“ teraz tvorí rieka Volga znečistená rádioaktívnym spadom. Vedie cez ňu jediný most, ktorý stráži stanovište Jaroslavľ. Na moste zahalenom jedovatou hmlou však nie je čo chrániť. Roky z druhej strany rieky nikto neprišiel a nikoho to na opačný breh ani neťahá. Až na sedemnásťročného Jegora, nevlastného syna veliteľa základne, ktorý odmieta reči svojej matky o akomsi abstraktnom zle striehnucom tam vonku. Jegor chce spoznať svet, no zdá sa, že ten si nájde cestu k nim. Jednej noci sa z jedovatého oparu niečo predsa len vynorí...

 Svadba v decembri-Ako napovedá názov bude sa jednať o romantiku ktorá sa v obdobii Vianoc žiada viac než inokedy.

Anotácia:

Rodina Whitovcov pricestuje do zasneženého Aspenu na svadbu mladšej dcéry Rosie, ktorú na poslednú chvíľu zorganizovali na Vianoce. Ako prví dorazia nevestini rodičia Maggie a Nick, ktorí pred touto dôležitou udalosťou skrývajú jedno tajomstvo: rozvádzajú sa. Už pol roka žijú oddelene a to posledné, čo potrebujú, je uviaznuť spolu v neodolateľne romantickej zimnej rozprávkovej krajine.

Svadba znepokojuje aj Rosinu staršiu sestru Katie. Bojí sa, že jej spontánna, dobrosrdečná sestra robí chybu, preto je odhodlaná ochrániť ju pred nesprávnym rozhodnutím. Kiežby len neskutočne príťažlivý družba Jordan prestal mariť jej plány...

Budúca nevesta Rosie svojho snúbenca ľúbi, no má vážne pochybnosti. Keď už všetci prišli na jej svadbu, ako im môže povedať, že si ňou nie je istá? 

Zadrž dych je u mňa tento rok veľmi očakávaná a neskutočne sa na ňu teším. Ak ste od Mišky Ries ešte nič nečítali rozhodne odporúčam. 

Anotácia:

Marína vie, aké je žiť v temnote, pozná chuť pohŕdania a zloby. Z okov minulosti sa jej však podarilo vyslobodiť a žije obyčajný život, v ktorom je konečne šťastná. Jej duševnú rovnováhu naruší príchod nového kolegu – minulosť a prítomnosť sa nebezpečne pretnú a jej pokojný život je zrazu v ohrození. Spolu s prízrakom mladej Maríny sa vracajú aj spomienky a bolesť.

Marcel by ju mohol zničiť niekoľkými vetami. Urobí to? Ak nie, čo za to bude chcieť? Prečo ju vlastne tak veľmi nenávidí? A tie jeho oči, tie ju mätú najviac. Občas totiž hovoria úplne iný príbeh ako jeho ústa…



 

Zasnežená Govent Garden-Od autorky som čítala minulý rok knihu Zasnežený Notting Hill a bolo to príjemné čítanie. Takže ďalšia oddychovka počas toho ako budete piecť a upratovať. 

Anotácia:

Tilly Hunterová má úžasných priateľov, vysnívanú prácu umeleckej maskérky v prestížnej opernej spoločnosti a Felixa, láskavého a bezprostredného snúbenca, ktorý sa už čoskoro stane jej manželom. Všetko nasvedčuje tomu, že to budú dokonalé Vianoce!

Keď je však kvôli chybe ohrozujúcej prevádzku spoločnosti nútená úzko spolupracovať s novým riaditeľom IT Marcusom Walkerom, nie sú to stánky s pečenými gaštanmi v milovanej Covent Garden, ktoré môžu za to, že začnú lietať iskry...
Vážnemu a ctižiadostivému riaditeľovi IT, vždy oblečenému v drahom obleku, chýba akákoľvek kreativita, čo je pre technofóbnu maskérku pekelná kombinácia.

Keď napokon Tilly zistí, že vzťah s jej snúbencom je v troskách, osud zasiahne. V jej blízkosti je čoraz častejšie Marcus s horúcou čokoládou, pri ktorom sa môže vyplakať... Možno práve on bude tým najlepším vianočným darčekom, aký kedy dostala.

 

Tak toto su moje tipy na knihy ktoré by mohli potešiť,prajem krásne sviatky :) 


 


 









Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Kalva-Dedičstvo

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Sarina Bowen a Elle Kenndy Hodnej kluk a Zůstan