Denisa Hoffer-Svet sa zbláznil,keď nás dvoch dal dokopy

 Autor:Denisa Hoffer

Názov knihy:Svet sa zbáznil,keď nás dvoch dal dokopy

Počet strán:399

Vydavateľstvo:Naše vojsko

 Anotácia:

Naďa je mladá, slobodná mamička a obľúbená učiteľka na obchodnej akadémii. Svoju prácu miluje a berie ju ako poslanie. Do školy prichádza nový riaditeľ Simon Klazár, ktorý sa správa ako diktátor a obzvlášť k nej je nepríjemný. Dokonca sa k nej donesie, že ju chce vyhodiť zo školy, pričom vôbec nerozumie jeho dôvodom. Napriek vzájomnej antipatii sa medzi nimi vyvinie aj iný vzťah ako pracovný a Naďa sa po predošlom sklamaní z lásky opäť zamiluje. Stále však netuší, čo stojí za Simonovým zvláštnym správaním, ktoré sa mení ako aprílové počasie.
Zbláznil sa svet, alebo to bol osud, že dal dokopy práve ich dvoch? 

Moje dojmy:

V poslednom obdobii siaham po knihách ktoré píšu začínajúce autorky a taká bola aj kniha Svet sa zbláznil,keď nás dvoch dal dokopy. Ten názov je inak geniálny a rozhodne vás upúta v kníhkupectve.Ako už napovedá obálka, príbeh sa bude niesť v romantickom duchu a zo školského prostredia takže ak máte v okolí nejakú učiteľku a knihomoľku v jednom potešiť ju môžete touto knihou. 

Naďa je mladá učiteľka ktorá svoje povolanie miluje. Je obľúbená nielen medzi učiteľmi ale i žiaci ju majú radi. Všetko by bolo v úplnom poriadku lenže nový riaditeľ si z neznámého dôvodu na Naďu zasadol. Dokonca sa k nej donesie že ju chce vyhodiť a ona vôbec netuší prečo. I keď to zo začiatku vyzerá na obrovskú nenávisť (hlavne zo strany Simona ) postupne sa ich  vzťah mení.Aj keď sa medzi nimi vytvára vzťah Simon je zvláštny a mení nálady ako počasie,dôvod je prekvapivý a nič už nebude také ako bolo predtým. Ja tomu hovorím že osud si z nás vie niekedy poriadne vystreliť a toto je prípad Nadi. Hlavná hrdinka bola opísaná charakterovo realistický. Po svete chodí veľa žien takých ako je Naďa a možno takú dokonca samá poznáte. Je to milujúca matka ktorá vo svojom živote nemala štastie na mužov. Preto sa rozhodla žiť len pre dcérku a prácu. Jej svetom však otrasie Simon Klazár. Nový riaditeľ. Simon bol zo začiatku neprístupný, príjemný ako víchrica. Postupne sa mu však Naďa dostane pod kožu a čitateľ zistí že je to jeden charizmatický a pozorný muž ktorý by pre ženu spravil prvé a posledné. Lenže nič nie je také ako sa na prvý pohľad zdá. V knihe sa objavia rôzne postavy ktoré dejom zamiešajú a ako to všetko dopadne si musíte prečítať.

 Kniha ma 400 strán a ja sa musím priznať že išla som do tohto príbehu trochu s obavami pretože nie vždy je kniha super keď ma viac ako 300 strán. A táto kniha je ten prípad, bohužiaľ sa tu vyskytli nudné pasáže takže keby bola kniha kratšia podľa mňa by to bolo lepšie. A musím napísať že aj záver bol moc presladený. Plusom tejto knihy však boli témy ktoré autorka do príbehu zakomponovala: staranie sa o dieťa keď ste samoživiteľka,nevera, odpustenie, dôvera,predsudky.Autorka veľmi pekne opísala aj priateľstvo, keď sa na vás všetko valí je fajn mať niekoho kto pri vás stojí.Plusom je aj samotný štýl autorky,kniha sa číta sama a ťažko ju odkladáte takže radím dopredu, spraviť všetko čo je potrebné a vrhnúť sa na čítanie. Svet sa zbláznil,keď nás dvoch dal dokopy mne osobne trochu nesadol ale čitateľa si môže nájsť a ja dúfam že si nájde. Romantiky od slovenských autoriek nikdy nie je dosť.


 


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Kalva-Dedičstvo

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou