Natali Fox-Katja: Prebudená mágia


 Autor:Natali Fox

Názov knihy: Katja-Prebudená mágia

 Séria:Prebudená mágia

 Počet strán:316

 Vydavateľstvo:Enribook

 Anotácia:

V srdci Trésie leží domov lesných víl, kam nikdy nevstúpila ľudská noha. Ochraňuje ho kráľovná víl Aria, ale aj pevná ruka trésijského vládcu Regula. A práve vďaka tejto záštite sú trésijské polia a sady každoročne plné nepoškodenej úrody.
Čo ak by ale chcel niekto tento vzťah narušiť, vraziť klin medzi dve prosperujúce krajiny a rozpútať vojnu? Na severe existuje kráľovstvo, ktoré sa dlhé desaťročia zmieta v chudobe, no vo výrobe zbraní z najkvalitnejšej bermegskej ocele nemá konkurencie široko-ďaleko. A tak sa spustí lavína intríg, ktorých cieľom bude iba jedno – získanie moci a bohatstva.
Kdesi uprostred toho sa ocitne aj Katja, trésijská princezná. Za celý život nevystrčila päty z rodného Elldorenu a to ju neustále burcuje priečiť sa svojmu otcovi. V jeden večer sa ale stáva svedkom únosu víly a tak sa spolu s priateľom Rodanom a verným gryfónom Briamom púšťajú na cestu plnú dobrodružstva. Stretajú tajomnú družinu zo znepriateleného severu a napriek počiatočným vzájomným nesympatiám majú jeden spoločný cieľ – priviesť vílu späť do jej domova.
Katja odišla z Trésie plná odhodlania dokázať otcovi, čoho je naozaj schopná. Vtedy však netušila, do čoho sa zapletie. Takmer zabudnuté proroctvo, vyrieknuté dávno pred jej narodením, ožíva a na prah jej kráľovstva klope vojnový konflikt. 

Moje dojmy:

Ak ste v poslednom čase navštívili kníhkupectvo určite vám zrak padol na túto knihu a zvlášť ak ste fanúšik fantasy príbehov. Katja je príbeh o jednej princeznej ktorá rozhodne nepatrí medzi tie ktoré radi vyšívajú a nosia šaty. Katja  ma rada nohavice a na chrbte nosí tulec so šípmi. Natali Fox vytvorila príbeh ktorý má potenciál zaujať a ktorý si získa mnohých. Aj keď miestami cítiť že je to autorkina prvotina bolo to zaujímavé čítanie.

Ako som spomínala predtým, Katja nie je obyčajná princezná. Od malička bola iná. Vie veľmi dobre narábať s lukom. Je odvážna a čo si myslí to aj povie. Katju som si obľúbila aj keď niekedy by som s ňou zatriasla pretože jej tvrdohlavosť sa nie vždy prejavila vtedy kedy to bolo potrebne. Po boku Katji stojí jej priateľ Rodan ktorý nie je princ i napriek tomu si skvelo rozumejú a stojí pri Katji nech sa deje čokoľvek.Rodan bol vykreslená ako fajn postava a čitateľ si ho obľubí. V príbehu ale i v živote Katji sa objaví mnoho postáv a od určitého okamihu už nič nebude také ako predtým. Katja spozná lásku, okusi trpkú pravdu,zažije mnohé nebezpečné situácie.

ˇ

Plusom knihy sú aj ilustrácie ktoré sa nachádzajú vo vnútri knihy. Dodávajú príbehu to svoje a ešte viac to umocní atmosféru príbehu.Knihu by som odporučila síce skôr dievčatám ale zaujať môže aj mužského čitateľa a ako aj tínedžra tak i dospelého. Príbeh je popretkávaný mágiou,akciou a rôznymi bytosťami ktoré nie sú s tohto sveta. Romanticka linka je skôr v úzadí a autorka sa sústredila nato aby nás zoznámila so svetom v ktorom žije hlavna hrdinka a iné postavy. Katja bola príjemné  knižné prekvapenie ktoré ma bavilo od  začiatku do konca. Katja-prebudená mágia odporúčam. 

Za tento fanatasy príbeh ďakujem vydavateľstvu enribook 

 

 


 


 



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Kalva-Dedičstvo

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou