Martina Jakubová-Tajomný cudzinec

Autor: Martina Jakubová

Názov knihy: Tajomný cudzinec

Počet strán:272

Vydavateľstvo: Motyľ

Anotácia:

"Zo všetkých barov vo všetkých mestách na tejto planéte si on príde práve do toho môjho"

Ema sa ocitá ako v scéne z Casablancy, keď dverami jej baru vchádza príťažlivý Matthew. Okamžite medzi nimi zafunguje chémia a všetky rozumné rozhodnutia idú bokom. Sexi hudobník ju dočista poblázni, no o to bolestivejšie je Emino precitnutie do reality, keď Matthew rovnako náhle bez slova zmizne. Časom do jej života prichádza nový muž a keď Ema už ani nedúfa, že by sa v jej živote mohol opäť objaviť charizmatický cudzinec, zjaví sa rovno pred jej očami a za okolností, ktoré jej pripadajú skôr ako nočná mora. Postupne zisťuje, prečo Matthew bez slova zmizol, no ocitá sa v situácii, ktorú neplánovala ani v najhorších snoch.

Moje dojmy:

Slovenská autorka Martina Jakubová ma na konte niekoľko úspešných kníh. Nedávno vyšla jej najnovšia ktorá nesie názov Tajomný cudzinec. Kniha to nie je veľmi hrubá ma cez 200 strán takže prečítanú ju budete mať za pár hodín. Príbeh ktorý nám autorka vyrozprávala prostredníctvom hlavnej hrdinky Emy sa bude zo začiatku javiť ako ďalší romantický príbeh, postupne to však začne byť všetko inak.

Ako som spomínala predtým hlavná hrdinka sa volá Ema a pracuje na Slovensku ako čašníčka. Do baru kde pracuje vstúpi Matthew a okamžite to medzi nimi zaiskrí. Prežijú spolu krásne chvíle, no budíček menom realita je drsný a nekompromisný. Matthew zmizne a ona netuší dôvod. Hovorí sa, že čas je najlepší liek a to je aj prípad Emi a jej srdca ktoré bolo po zmiznutí cudzinca zlomené. Odíde a spoznáva milého a atraktívneho muža. Všetko je krásne a ideálne, do momentu kedy Ema zistí že Matthew nezmizol len tak. A ten moment zmení všetko a všetkých. V knihe sa objaví mnoho postáv ale autorka sa sústredila na komplikovaný milostný trojuholník ktorý vyústi do zaujímavého konca. Akého? to si musíte prečítať. 

 Tajomný cudzinec v sebe ukrýva veľa bolesti ale i lásky a nádeje a neposlednom rade i hudby. Je to príbeh ktorý píše sám život. Raz ste hore a potom dolu. Kniha je plná emócii rôzneho druhu a autorka píše pútavým štýlom. V deji sa vyskytnú aj texty piesni skupiny Queen takže ak radi počúvate hudbu počas čítania toto by mohlo byť fajn pozadie. Tajomného cudzina odporúčam.

Megaknihy mi dali možnosť prečítať si tento príbeh takže ak máte chuť na trochu cudzinca,hudby a Anglicka knihu si môžete kúpiť TU ďakujem Megaknihy 




 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Kalva-Dedičstvo

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Sarina Bowen a Elle Kenndy Hodnej kluk a Zůstan