Michaela Ella Hajduková-Germánka

Autor:Michaela Ella Hajduková

Názov knihy:Germánka

Počet strán:389

Vydavateľstvo:Motýľ

Anotácia:

Jej život bol plný lesku, novinárov a večierkov. Na prvý pohľad bola šťastná mladá žena. Pozlátka však padá, keď sa ocitne na psychiatrickom oddelení bez spomienok na svoj predošlý život. Overené liečebné metódy zlyhávajú, a tak na scénu prichádza nevrlý psychiater so záľubou vo zvláštnych metódach. Delia sa chytá slamky, aby si spomenula na vlastnú minulosť, a tak doktor začína sériu sedení, v ktorých sa vďaka hypnóze vracia mladá herečka späť. Nemá však tušenie, že návrat bude viac ako bolestivý. Cesta vedie do Nemecka do obdobia druhej svetovej vojny k dievčatám a chlapcom z Hitlerjugend, ale aj za brány koncentračného tábora či medzi vzbúrencov, kam patrí aj Deliin starší brat

Moje dojmy:

Slovenskej autorke Miške Hajdukovej nedávno vyšiel nový vojnový príbeh ktorý nesie názov Germánka. Jej príbehy s tohto obdobia sú o silných hrdinkách a hrdinoch, o láske ktorej nepriala doba a okolnosti,o nádeji na lepší zajtrajšok, o stratách a o snoch. Toto všetko nájdete aj v tejto knihe.Knihu som prečítala pred pár dňami ale stále rozmýšľam nad ľuďmi ktorý toto zažili, ktorý boli ako Delia Divin.Vždy keď idem čítať vojnový príbeh od autorky tak si poviem:Nemá ma čo prekvapiť niektoré fakty sú mi už predsa známe. No vždy zostanem po prečítaní príbehu emočné rozhádzaná a som rada že som sa narodila do tejto doby.

Hlavnou hrdinkou príbehu je Delia Divine.Celý svet ju miluje, patrí medzi obsadzované herečky. Navonok je všetko v poriadku ale skutočnosť je iná. Nájdu ju v hotelovej izbe bezvedomí. Po hospitalizácii je jej navrhnutá hypnóza . Nie je nadšená ale nakoniec pristúpi na túto metódu. Pravda ktorú o sebe zistí jej život zmení už navždy. Hlavná hrdinka Delia je neskutočne silná, inteligentná a nebojácna žena. Život si pre ňu pripravil mnoho bolestivých ale i krásnych chvíľ. V príbehu sa objaví mnoho postáv ktoré zmenia život nielen samotnej hlavnej hrdinke ale aj iným. Ako je zvykom u autorky aj tu sa objavia postavy ktoré reálne existovali. Milé prekvapenie bolo aj  to keď sa tu objavila Lina, z Berlinských hviezd (moja srdcovka.) Hlavní hrdina a životná láska Delie bol zaujímavý muž, ani on to nemal jednoduché a osud si pre neho pripravil mnohé prekvapivé momenty. Charaktery autorka opísala realisticky. 

Príbeh je prepracovaný do posledných detailov. Atmosféra v knihe je neuveriteľná. Od prvej strany máte pocit že ste samotnom príbehu a prežívate s hlavnou hrdinkou všetko. Radosť, lásku,bolesť , strach. Kniha je nabitá emóciami rôzneho druhu, pripravte sa nato že si s vami budú robiť čo oni chcú. Germánka v sebe ukrýva nielen príbeh hlavnej hrdinky ale aj príbehy iných. Germánku odporúčám.   


Za knihu veľmi pekne ďakujem autorke.

 


 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Peter Petterson-Vietor Severu-Stratený kalich

Peter Kalva-Dedičstvo

Patrícia Brestovanská -Zotročení vášňou